Sabah'ın haberine göre Box Office Mojo sitesi, filmleri en çok izlenen ve gişede en büyük hasılatı elde eden kadın yıldızları belirledi. İşte gişenin rekortmen aktrisleri:

* ANNE HATHAWAY: Oyuncunun en çok gişe yapan filmi; 'Kedi Kadın'ı canlandırdığı 'Kara Şövalye Yükseliyor' oldu. 2012 tarihli film; 448 milyon dolar hasılat yaptı.

* SCARLETT JOHANSSON: Ünlü oyuncu; 'The Avengers', 'Iron Man 2' ve 'Captain America' filmlerinde; efsanevi çizgi kahraman 'Black Widow' olarak izleyicinin karşısına çıktı. 'The Avengers'; gişede 623.4 milyon dolar hasılat elde etti.

* SANDRA BULLOCK: 33 filmi olan Bullock'un en çok gişe yapan filmi 2014 tarihli 'Gravity' oldu. Film, 274.1 milyon dolar hasılat elde etti.

* CATE BLANCHETT: İki Oscarlı aktris, rol aldığı 'Yüzüklerin Efendisi' ve 'The Hobbit' serileriyle gişeyi salladı. Blanchett'in 34 filmlik kariyerinde, en çok hasılat elde eden filmi, 377.8 milyon dolarla 'Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü' oldu.

* HELENA BONHAM CARTER: Tim Burton'ın eşi Carter, 'Harry Potter' serisindeki rolüyle gişe rekortmeni yıldızlar arasına girdi. 'Harry Potter ve Ölüm Yadigarları', 381 milyon dolarla Carter'ın en çok hasılat yapan filmi.

* JULIA ROBERTS: Oyuncunun kariyerinin zirvesindeki film, 183.4 milyon dolar gişe yapan 'Ocean's Eleven' oldu.

* EMMA WATSON: 24 yaşındaki Watson'ın kariyerinde, tümü gişede 200 milyon doları aşan sekiz 'Harry Potter' filmi bulunuyor. Watson'ın oynadığı 'This is the End' ve 'Noah' da 100 milyon dolardan fazla hasılat yaptı.

* CAMERON DIAZ: Cameron Diaz, en büyük gişe hasılatını 'Prenses Fiona'ya sesini verdiği 'Shrek 2' filmiyle yaptı. Film, dünya çapında 441.2 milyon dolar gişe yaptı. Diaz; rol aldığı 33 filmle, 89.3 milyon dolar gişe hasılatı ortalamasını tutturdu.