Sabah'tan İlker Gezici'nin haberine göre Şehir Tiyatroları, 8 Ekim'de 'Cibali Karakolu' isimli oyunla perdelerini açacak. Geçtiğimiz günlerde Muhsin Ertuğrul Tiyatrosu'nda yapılan basın toplantısında, çocuk oyunlarıyla birlikte yaklaşık 40 yeni oyunun izleyici ile buluşacağı açıklandı.

Şehir Tiyatroları'ndaki yeni oluşum, sahnelenecek oyunlara da yansımış durumda. Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Erhan Yazıcıoğlu, Şehir Tiyatroları'nın 100'üncü yılına yakışır bir şekilde yeni sezona gireceklerini söyledi.

'100 yıl daha sizin tiyatronuzda sizinleyiz' sloganıyla yola çıkan Şehir Tiyatroları'nda bu yıl önemli oyunlar izleyiciyle buluşacak. Bunlardan en önemlisi Darülbedayi'nin iki önemli kadın oyuncusu; Bediha Müvahit ve Afife Jale'yi konu alan 'İki Kadın' adlı oyun. Bu iki dev ismi Şebnem Köstem ve Hümay Güldağ canlandıracak. Ayrıca 'Cibali Karakolu', 'Çürük Temel, 'Lillian', 'Kerbela' ve 'Oniki Öfkeli Adam' isimli oyunlar da bu yıl ilk kez perdelerini açacak.

EĞİTİM ATÖLYESİ HERKESE AÇIK

Genç ve çağdaş oyun yazarlarına kapılarının açık olduğunu dile getiren Yazıcıoğlu, Kerem Yılmazer Sahnesi'ni de '100. Yıl Darülbedayi Atölyesi' olarak eğitim merkezi haline getireceklerini ve herkese açacaklarını belirtti.

PAZAR GÜNÜ ÇOCUKLARIN

Şehir Tiyatroları'nda en radikal değişiklik, oyun günlerinde yapılan düzenleme. Artık çarşamba günleri matine olmayacak, pazar günleri ise sadece çocuk oyunları sahnelenecek.

Tiyatronun, tiyatrocular tarafından yönetileceğini söyleyen Erhan Yazıcıoğlu, Büyükşehir Belediyesi ile işbirliğinde olduklarını da söyledi: "Belediyeden çok destek gördük. Kapatılma endişesi yaşamıyoruz. Aksine hepimiz 'Nasıl büyüyebiliriz?' diye düşünüyoruz."