Marilyn Monroe: Ve 20’nci yüzyılın en meşhur baştan çıkartıcı kadını, Amerikalı Marilyn Monroe... Dönemin Amerikan başkanı John F. Kennedy’i sadece sesiyle, 1962’deki doğum gününde “Mutlu Yıllar” şarkısını söyleyerek ayarttı. İlişkileri kısa ancak yoğundu.


Kleopatra: Mark Antony ve Julius Caesar gibi dünyanın en güçlü imparatorlarının gözdesi bu Mısırlı firavun kadın, onları nasıl baştan çıkardığıyla tanınır. Özellikle Caesar ile ilk tanıştığı an tarih boyunca anlatılageldi: Cleopatra kendini bir halıya sarmalattı ve kendini Caesar’ın özel odasına götürttü. İşte bu gerçekten biraz şımarıklık gerektirir.



Catherine the Great (II. Katerina) : Bu Rus imparatoriçesinin (tüm Rus yönetici kadınları arasında istisnasız en ünlü olanıdır) yıllar içerisinde birçok sevgilisi oldu. Hatta rivayete göre seks hayatı o kadar canlıydı ki bir atla beraber olmaya çalışırken ölmüştü, ancak bu sadece durumu abartmak için çıkarılan bir söylentiydi. Sevgililerini onu eğlendirebildikleri sürece yanında tutardı ve sonrasında onlara toprak, terfi ve ünvan vererek başından savardı.