Sabah'ta yer alan habere göre A Haber'de Hüseyin Özcan'ın sunduğu ve Beslenme Uzmanı Selahattin Dönmez'in sağlıklı beslenmeyle ilgili bilgiler paylaştığı Hayat Rehberi programına Demet Kutluay konuk oldu. Kutluay, beslenme alışkanlıkları ve hayatına dair çok özel açıklamalarda bulundu.

ATİNA'YA YERLEŞTİĞİMİZDE ÇOK KİLO ALDIM

İlk Atina'ya yerleştiğimizde o zaman tabi ki buradaki aktif hayatı bıraktığım zaman orada güzel yemekler, Yunanistan'ın geç yeme sistemi o zamanlar her şeyi bırakıp oraya gittiğimde yeme sistemim hayat düzenim daha farklı oldu. O yüzden kilo aldım o dönemde. Belki de çok mutlu rahat bıraktım kendimi öyle diyeyim.

İLK HAMİLELİĞİMDE 23 KİLO ALDIM

Ben ilk hamileliğimde 23 kilo aldım. Kimse inanmadı bana. Yok canım dediler sen 23 kilo almış olamazsın. Ben hamileliğin gayet keyfini çıkardım. Çok mutlu hamilelikler geçirdim. Her hamile olan arkadaşıma da tavsiye ediyorum "hiç kasma kendini çünkü vücut kendini o kadar güzel yeniliyor" bu bir iki en fazla üç kere falan yaşayacağımız bir duygu. O yüzden keyfini çıkarmak lazım bence. Fazla da takılmamak lazım zaten takılmayınca da daha kolay gidiyor. Ben doğumdan sonra da takılmadım hiç o strese girmedim. Vücudum bozulur mu? İşte öyle olur mu? Ben tamamen mutlu bir şekilde bebeğimize konsantre oldum o yüzden de rahat gitti kilolar.

EVDE HER ZAMAN EV YEMEĞİ PİŞİYOR

Kesinlikle ev yemeği pişiyor her zaman evimizde. Tencere yemeği. Herkeste olan yemekler. Yani böyle anormal şeyler yok. Her şeyden belli miktarda. Gerçekten işte pilav da yiyeceksek onun da miktarı var. Her şeyin miktarı var. Kendimizi hiç bir şeyden mahrum etmeden. Çocuklara da öyle. O yasak onu yeme yok. Belli günleri var. O günlerde işte her türlü kekimiz böreğimiz her şeyimiz evde yapılıyor. O yüzden de daha sağlıklı güvenilir bir şekilde çocukları yediriyoruz. Zaten bir çocuğa şeker yeme, tatlı yeme demek çok acı bir şey. Küçüklüğümden beri hele 2-3 yaşlarında annem hep söyler günde 2-3 litreye yakın süt içermişim ben.

EMZİRİRKEN SPOR YAPMAM

Emzirirken ben hiçbir şey yapmıyorum. Herhangi bir spor da yapmıyorum. Ama emzirme bittikten sonra yavaş yavaş sporuma başlıyorum. Çok abartmadan hemen bir şeylere sarılmadan yavaş yavaş fazla yormadan zaten bebekler uykusuz oluyor. O zamanlarda vücudu fazla yormamak gerek. Ama tabi spor yaparken salgıladığımız o mutluluk hormonlarını da salgılamak için çok güzel oluyor. İmkanı olmayan çıkıp 45 dakika bile yürüse muhteşem geliyor.

Kutluay'ın programdaki açıklamalarından kısa bir kesiti haberin videosuna tıklayarak izleyebilirsiniz...