Yüz okuma uzmanı Makbule Abut Çelik: “Kenan Doğulu ile Beren Saat cinsel açıdan tutkulu. Kıvanç Tatlıtuğ sekste duygulara önem veriyor. Ahu Yağtu sevdiğine sadık." İzzet Çapa yazdı...

İnsanların yüzlerine bakarak kişiliklerini okuyanMakbule Abut Çelik, ünlü isimlerin yüz analizlerini yaptı! Taze aşıklar Kenan Doğulu ile Beren Saat sanatta yaratıcı, cinsel açıdansa tutkulu çıktılar...

BEREN SAAT VE KENAN DOĞULU DUYGULAR HEP ÖN PLANDA
Her ikisinin de çene bölgeleri baskın ve gamzeli olduğu için duyguları ön planda olan karakterler. Kenan’ın alın bölgesi geniş, bu yüzden çok yaratıcı biri. Beren’in ise alın bölgesi dar olduğu için biraz dar görüşlü bir kişilik. Her ikisi de cinsel açıdan tutkulu. Beren cinsel birlikteliği duygularıyla yaşamayı tercih ederken, Kenan böyle bir şeye ihtiyaç duymuyor. Her ikisinin de çene bölgeleri baskın ve gamzeli olduğu için duyguları ön planda olan karakterler. Kenan’ın alın bölgesi geniş, bu yüzden çok yaratıcı biri. Beren’in ise alın bölgesi dar olduğu için biraz dar görüşlü bir kişilik. Her ikisi de cinsel açıdan tutkulu. Beren cinsel birlikteliği duygularıyla yaşamayı tercih ederken, Kenan böyle bir şeye ihtiyaç duymuyor. 

CEM YILMAZ ZEKİ, EGOSU GELİŞMİŞ
Yüzünün üç bölgesinin de orantılı olması onun hem düşüncelere hem duygulara hem de paraya önem verdiğini gösteriyor. Zeki, materyalist, egosu gelişmiş, güçlü, hırslı, lider özelliği taşıyan dominant karakterli bir kişilik. Yaşlılığı rahat geçecek. Seks konusunda da tutkulu ve dominant. Yüzünün üç bölgesinin de orantılı olması onun hem düşüncelere hem duygulara hem de paraya önem verdiğini gösteriyor. Zeki, materyalist, egosu gelişmiş, güçlü, hırslı, lider özelliği taşıyan dominant karakterli bir kişilik. Yaşlılığı rahat geçecek. Seks konusunda da tutkulu ve dominant. 

AHU YAĞTU SEVDİĞİNE SADIK BİRİ 
Hem duyguları hem sezgileri hem de pratik zekâsı gelişmiş ama değişken ve diplomat bir kişilik. Liderlik özellikleri zayıf ama ‘Hayır’ demesini biliyor. İşkadını olamaz. Sanatçı özellikleri taşıyor. Duygulu, tutkulu ve sevdiğine sadık bir kişi.

KIVANÇ TATLITUĞ CÖMERT BİR ÂŞIK 
Çok düşünen, akıllı ama inatçı bir kişilik. Her zaman son sözü kendi söyleme eğiliminde. Paraya önem veriyor ama önceliği para değil. Kişileri tahlil yeteneği ise fazla gelişmemiş, karşısındakine çabuk inanıyor. Sekste duygulara çok önem veriyor. Sevdiğine karşı cömert bir âşık. Çok düşünen, akıllı ama inatçı bir kişilik. Her zaman son sözü kendi söyleme eğiliminde. Paraya önem veriyor ama önceliği para değil. Kişileri tahlil yeteneği ise fazla gelişmemiş, karşısındakine çabuk inanıyor. Sekste duygulara çok önem veriyor. Sevdiğine karşı cömert bir âşık.

 KENAN İMİRZALIOĞLU Aşk ve seks eşit derecede önemli
DUYGULARIYLA hareket ediyor. Çenesi bir sanatçı çenesi olduğundan işadamlığı şansı yok. Burun yapısından paraya önem verdiği anlaşılıyor. Kaşları kalın; hırslı ve girişken. Gözleri kısık; eleştirici ve analiz edici. Aile baskısına rağmen, kendi istediğini yapmaya erken başlamış. Onun için aşk ve seks eşit derecede önemli, fazla tutkulu değil. 

ARDA TURAN Azimli ve inatçı
DUYGULARIYLA hareket etmesine rağmen güçlü, kararlı ve azimli biri. Bazen son derece inatçı olabilir, kızınca bağırmaktan çekinmez. Hayatla ilgili felsefik, derin düşünceleri yok. Başkasının emrinde çalışmayı istemez. Ancak kendi patron olursa başarıya ulaşır. Bir konuya inanması için ispat bekler. Para onun için değerlidir, bir şey alırken en iyi ve en pahalısını alır. 

FATİH TERİM Alnında zenginlik ve başarı çizgileri var 
KAŞLARIN arasındaki derin ve hafif çizgiler öfkesini kontrol etmeye başladığını gösteriyor. Gözkapaklarının düşüklüğü, üzerinde baskı olduğunun ifadesi. Burnunun kemerli ve belirgin oluşu çok güçlü, hırslı, cesaretli bir lider olduğunu gösteriyor. Yanındakileri çok iyi motive edebiliyor, ama kızınca kaba davranabiliyor. Kaşlarının yapısı sabırsız olduğunun ifadesi. Alnında zenginlik ve başarı işareti olan çizgiler var. 

AYKUT KOCAMAN Soğukkanlı ve öfkeli 
SAVAŞMA, fethetme ve öfke duygularını kaşlarının arasındaki iki çizgi gösteriyor. Gözlerinin yuvarlak olması çok akıllı olmasının ve neyi nasıl gerçekleştirebildiğinin belirtisi... Pek çok şeyi kendisi bilip yapmak istediği için ilişkilerinde sorun yaşayabilir. Burnu kemerli değil ama küçük de değil. Bu da soğukkanlı, araştıran ve detaycı bir lider olduğunu gösteriyor. Kaşlarının yapısından da kimseye borçlu kalmak istemediğini ve kin tutabileceğini anlıyoruz.

ATA DEMİRER Aşkta risk almıyor 
İNCE ruhlu, iyi kalpli, kırılgan, duygusal ve çabuk demoralize olan biri. Başkalarıyla empati yapıp onların yerine üzülebiliyor, üzüntüsünü saklamak için gülmeyi tercih ediyor. Aşkta risk almaktan çekiniyor. Sekse aşırı düşkün değil. Duyguları ve seksüel arzuları dengeli.

GÜLSE BİRSEL Zeki ve dominant 
ZEKİ, yaratıcı, dominant çok güçlü karakteri olan bir kişilik. Her konuda başarılı olabilir. Analiz yapabilme yeteneği nedeniyle karşısındakinin gerçek yüzünü hemen fark edebilir. Aşırı stres altında kalınca kalbi kolay yorulabilir. 


TARKAN İtalya’ da bir çiftçi 
İTALYA’DA ailesine çok bağlı bir çiftçiydi. Aile üyelerinin taleplerine boyun eğdiği müddetçe, korunuyor ve besleniyordu. Böyle davrandıkça da dış dünyaya açılmak, risk almak ve başarısızlık korkuları büyüyordu. Bu yaşamdaki dersleri; geçmişteki başarılarını hatırlayarak başarısızlık korkusunu yenmek, kendini izole etmek yerine risk almak, geleceğe olumlu bakmak, kendi hayatının sorumluluğunu üstlenmek ve bir yetişkin olmayı öğrenmektir. 

DENİZ ÇAKIR Arabistan‘da bir esire 
ARABİSTAN’DA kıskanç ve gaddar kocası tarafından eve hapsedilmişti. Büyük eziyetler çekmesine rağmen, öldürülme veya dul kalma korkusuyla her şeye razı olmuştu. Eşine bağımlı bir hayat geçirdi. Çakır, bu hayata, onu koruyup kollayacak bir partner fikrinden kurtulup ihtiyaç duyduğu kişinin kendisi olduğunu anlamak için geldi. 

MURAT YILDIRIM Mısır’da bir rahip 
ÇOCUKLUĞUNDA ailesinden ayrılarak yokluğa ve açlığa dayanmanın kutsal sayıldığı Mısır tapınaklarında dini eğitim almıştı. Tek başına yıllarca meditasyon yaparak tüm egolarından arınmış, bağışlayıcı, duyarlı bir bilgenin ruh haline erişmişti. Yıldırım, bu hayatta da aynı karakteri taşıdığı için istismar edilmeye çok açık bir kişiliğe sahip. Onun bu kez alması gereken ders, harekete geçmeden önce araştırmak, olayların detaylarına inmek ve hedeflerini iyice belirlemek olacaktır.

GEÇMİŞ HAYATLARI ve bugünkü görevleri

HAZAL KAYA VE ÇAĞATAY ULUSOY Avustralya’da iki sanatçı
HER ikisi de o devrin çok yetenekli sanatçılarıydı. Kraliyet onları saraya almıştı, her ihtiyaçları karşılanıyor, el üstünde tutuluyorlardı. Sahip oldukları bu ayrıcalık onların müthiş bir kibre kapılmasına ve kendilerini halktan tamamen soyutlamalarına neden olmuştu. İkinci hayatlarından alacakları ders; ne kadar ünlü olurlarsa olsunlar alçak gönüllülüğü öğrenmek olacaktır.