‘I Will Always Love You’ (Seni Daima Seveceğim) şarkısıyla milyonların kalbinde taht kuran, pop müziğin altın kızı Whitney Houston, otel odasının küvetinde ölü bulundu.

Şarkıları ve Kevin Costner’la oynadığı 90’lara damgasını vuran ‘Bodyguard’ filmi ve filmdeki ‘I will always love you’ şarkısıyla şöhreti doruğa çıkan Whitney Houston, Beverly Hills’te kaldığı otel odasında ölü bulundu. 48 yaşındaki sanatçının küvette bulunduğu açıklanırken ölüm sebebi otopsiden sonra netlik kazanacak. Geçmişte uyuşturucu kullanan Houston’ın Xanax’la birlikte alkol içtiği için öldüğü iddia edildi.

Pop müzik denilince akla gelen ilk isimlerden olan Whitney Houston, bir etkinlik için gittiği Beverly Hills’te hayatını kaybetti. Haber TSİ gece yarısı 02:00’da duyuldu. Yakın arkadaşı ve akıl hocası Clive Davis’in düzenlediği Grammy Galası’na katılmak ve şarkı söylemek için Beverly Hilton Hotel’e giden 48 yaşındaki Houston, odasındaki küvette bulundu. Olay yerine gelen sağlık ekipleri şarkıcıyı 20 dakika boyunca hayata döndürmeyi çalıştı. Bu sırada haberi duyan yüzlerce Houston hayranı otel önünde müjdeli haberi bekledi. Fakat bütün müdahalelere rağmen pop müziğin divası hayatını kaybetti.

Uyuşturucudan kurtulmuştu

Olay yerine gelen ekipler, Houston’ın ölüm sebebi hakkında bir açıklama yapmadı. Houston’ın ölümü hakkında şüpheli bir unsura rastlanmadığı kaydedildi. Fakat ilk incelemelerde, Houston’ın yanında reçeteli sakinleştirici ilaç kutuları bulunduğu belirtildi. Houston’ın arkadaşları ise şarkıcının sakinleşmek için konserlerden önce Xanax aldığını açıkladı. İddiaya göre Houston, dün gece yapılan Grammy ödül töreninde sahne alacağı için içkisine sakinleştirici kattı. Fakat dozu kaçırınca hayatını kaybetti. Houston’ın ilaç aldıktan sonra içi su dolu küvette boğulmuş olabileceği de öne sürülüyor. Bir diğer iddia ise şarkıcının ilaçları alarak intihar ettiği yönünde. Görgü tanıkları, ölümünden önceki gece Houston’ın aşırı alkol aldığını söyledi.

Başarılı şarkıcının ölüm nedeni yapılacak otopsiden sonra netlik kazanacak. Houston daha önce kokain, eroin ve uyuşturucu hap aldığını itiraf ederek “Şarkı söylerken eskisi gibi değilim. Yüksek notalara çıkamıyorum” demişti. Hayatı boyunca iki defa uyuşturucudan arınmak için rehabilitasyona giren Houston, 2010’da sunucu Oprah Winfrey’in programına çıkarak “Artık temizim” demişti. Buna rağmen Houston bazı konserlerini kaçırmış ve havaalanında uyuşturucuyla yakalanmıştı.

Yıldızı 92’de parladı

Son gününde tuhaf davrnışlar sergilemiş

70’lerde başladığı müzik kariyerinde, 1992 yılında yorumladığı Dolly Parton şarkısı I Will Always Love You ile zirveye tırmandı. Kevin Costner ile birlikte rol aldığı Bodyguard filmiyle başarısını beyazperdeye de aktaran Houston, Bobby Brown ile 1992’de evlendi. Çiftin kız çocukları Bobbie Kristina bir yıl sonra dünyaya geldi. Fakat Houston, Brown ile çalkantılı bir evlilik geçiriyordu. Çift, uyuşturucu kullanmaya başladı. Evliliğiyle birlikte, Houston’ın kariyeri de düşüşe geçti. Alkol ve uyuşturucu yüzünden eski performansını sergileyemeyen Houston’ın albüm satışları dibe vurdu. 2007 yılında şiddet gördüğü ve anlaşamadığı kocası Brown’dan resmen boşandı. 2009’da geri dönüş yaptı. Piyasaya çıkardığı albüm “I look to you” platin plak kazandı. Fakat canlı performansları yeterli olmayınca istediği başarıyı elde edemedi.

Yetenek genlerinde vardı 

Gospel şarkıcısı Cissy Houston’ın kızı olarak dünyaya gelen Whitney’nin vaftiz annesi ise müzik dünyasının sembol isimlerinden Aretha Franklin’di. Kariyerine kilisede şarkı söyleyerek başlayan Whitney, Chaka Khan, Jermaine Jackson gibi isimlerin arkasında söylemeye başladı. 1985’te piyasaya sürdüğü albüm, “Whitney Houston”da şarkıcı özellikle aşk şarkılarıyla adını duyurdu. Aynı albüm sayesinde “En iyi kadın pop şarkıcı” Grammy ödülünün de sahibi oldu.

Dünya arkasından gözyaşı döküyor

Seni hep seveceğiz


Kendinden sonra gelen sanatçılara yön veren ve onlar için ilham kaynağı olan Houston’ın ölümünden sonra sanal alemde en çok konuşulan konu, pop müziğin divasının ölümü oldu. Houston’ın hayranları Cristina Aguilera, Rihanna ve Mariah Carey gibi isimler üzüntülerini dile getirdi. Dolly Parton- Benim şarkım I will always love you’yu inanılmaz bir biçimde söylediğin için sana minnettarım. Whitney, tüm kalbimle söyleyebilirim ki “Seni her zaman seveceğim”.

- Elton John- Gördüğüm en kadındı. Yeteneklerini bizimle paylaştığın için teşekkürler.

- Mariah Carey- Dünya üzerindeki en muhteşem ses olarak asla unutulmayacak.

- Barbara Streisand- Her şeyi vardı, güzeldi, harika bir sese sahipti. Yeteneklerinin bize verdiği mutluluğu kendisine vermemesi üzücü.

- Christina Aguilera- Bir efsaneyi daha kaybettik.

- Rihanna- Söyleyecek söz yok.

Sadece gözyaşı var.

Rekorlar kitabına girdi

Piyasaya sürdüğü şarkı ve albümlerle satış rekorları kıran Houston, 2010 yılına kadar 2 Emmy, 6 Grammy, 30 Billboard, 22 Amerikan Müzik ödülünün sahibi oldu. Kariyeri boyunca 415 ödül alarak Guinness Rekorlar Kitabı’na girme başarısı gösteren Houston’ın albümleri tüm dünyada 200 milyon sattı. 80’lerin sonunda müzikal hayatında başladığı yükselişle birlikte, en çok kazanan Afro-Amerikanlar’dan oldu. Forbes dergisine göre 1987’de en çok kazanan sekizinci sanatçı olan Houston, komedyenler Bill Cosby ve Eddie Murphy ile birlikte dönemin en parlak isimleri oldu.

Kızı, otelde sinir krizi geçirdi

Otel odasındaki küvette cansız bedeni bulunan Whitney Houston’ın kızı otel yönetimi ile kavga etti. Güvenlik gerekçesiyle, Bobbie Kristina, başarılı şarkıcının otel odasına alınmadı. Otel yönetimiyle kavga eden 18 yaşındaki kız sinir krizi geçirdi. Grammy ödülleri dolayısıyla yapılan etkinliklere katılan Britney Spears ve Amber Rose gibi isimler büyük tepki çekti. Magazinciler de otel önünde kamp kurdu.