“Galata Köprüsü için özel izin”

10 Kasım Pazartesi saat 19.55 ’te TRT1 ekranlarından izleyiciyle buluşmaya hazırlanan Aşkın Kanunu dizisinin ilk bölümlerinde yer alan kurtarma sahnesinin çekimleri Büyük Şehir Belediyesi ’nden alınan özel izinle Eski Galata köprüsünde gerçekleşti.

Aralarında Ceyda Düvenci, Mustafa Üstündağ, Bülent Şakrak, Beste Bereket ve Ayten Uncuoğlu gibi başarılı oyuncuların yer aldığı  dizinin ilk bölümünde yer alan kurtarma sahnesine AKUT, on kişilik ekibinin yanı sıra bir de zodiac botla destek verdi. AKA ’nın ise beş kişilik bir ekip ve kurtarma aracıyla destek olduğu çekimlerin hazırlık süreci 4 saat sürerken, çekimler ise üç saatte tamamlandı.

Sahnelerde yer alan çocuk oyuncunun kostümün içine balık adam kıyafeti giydirildi. Beş kişilik özel efekt uzmanı ve güvenlik halatlarıyla yapılan çekimlerde 2 ambulans ve 6 kişilik sağlık ekibi ise hazır bulundu. 100 kişilik teknik ekibin yanı sıra 75 kişilik yardımcı oyuncu da bu sahnelerin çekimi sırasında görev aldı.

İlk gençlik yıllarından beri birbirlerine aşık olan İpek ve Çetin ’in on beş sene sonra aldıkları ayrılık kararının ardından, tüm zorluklara rağmen “Aşk hala mümkün müdür? Mutlu evliliğin formülü nedir?" sorularına cevap aradığı “Aşkın Kanunu”, nun senaryosunu Sema Ali Erol ve Gülden Çakır yazıyor, yönetmenliğini  ise M. Çağatay Tosun yapıyor…