Yönetmenliğini Faruk Aksoy'un yaptığı ''Fetih 1453'' filmi, yaklaşık 3 yıllık hazırlık ve yapım aşamasından sonra yarın izleyicisiyle buluşacak.

Yapımcılığını Faruk Aksoy, Servet Aksoy ve Ayşe Germen'in üstlendiği film, yarın saat 14.53'te vizyona girerek izleyiciye hoş bir sürpriz de yapacak.

17 milyon dolarlık bütçenin ayrıldığı filmde, Osmanlı Padişahı Fatih Sultan Mehmet'in çocukluğundan fetihlerine kadar süreç anlatılacak.

Nisan 2009'da hazırlıklarına başlanan filmin ilk etabı Eylül ayında, 4 bin metrekarelik kapalı alana sahip stüdyoda çekildi. Devasa alanda, Rum Sarayı, Taht Odası, Edirne Sarayı, iç odaları gibi dekorlar inşa edilerek, filmin bazı iç mekanlarının çekimi yapıldı.

40 kişilik tasarım ve animasyon ekibi, Doğu Roma ve Edirne Sarayları'nı aslına uygun olarak 3 boyutlu hazırladı. 200 adet özel ışık sistemi kullanılan bu çekimler 4 haftada tamamlandı.

Tarihin en büyük topu olan Şahi topu, birebir ölçülerinde imal edildi.

Dönemin Cenova Limanı'nın canlandırılması için 2 bin 500 metrekare gerçek zeminli mavi havuz inşa edildi.
6 hafta süren 2. etap çekimleri, Edirne 2. Bayezid Külliyesi'nde tamamlandı.

Toplam 15 bin yardımcı oyuncunun rol aldığı filmin son etabının çekimleri 11 haftada tamamlandı.

Oyuncuların büyük çoğunluğu at ve kılıç eğitiminden geçirildi.

Çekim sırasında birtakım kazalar da yaşandı. Filmin yönetmeni Faruk Aksoy'un kolu kırıldı. İbrahim Çelikkol'un kılıç eğitimi sırasında topuğu çatladı. Cengiz Coşkun da çekimler sırasında kafasından yaralandı. Ayrıca attan düşen Recep Aktuğ'un iki kaburga kemiğinde çatlak oluştu.