Osman Sınav’ın çekimleri devam eden yeni filmi “Uzun Hikaye”; edebiyat dünyasının çok özel ve usta isimlerinden Mustafa Kutlu’nun aynı adlı eserinden, son yılların öne çıkan önemli senaristlerinden Yiğit Güralp tarafından senaryolaştırıldı.

Senaryoyu okuyan herkesin, kitabın tadının filmde olduğu konusunda hemfikir olduğunu belirten genç senarist, Mustafa Kutlu’nun da eserinin emin ellerde olduğuna kuvvetle inandığını belirtiyor.

Öykü ve senaryosunu yazdığı “Sınav” filminin başarısının ardından televizyon dünyasına geçen Yiğit Güralp; 3 yıl boyunca “Doludizgin Yıllar” dizisini ve “Kavak Yelleri”nin en sevilen ve en çok izlenen ilk sezonunu yazdı. 5 yılın ardından ikinci sinema filmi “Uzun Hikaye”yi yazan Yiğit Güralp; filmin “çok ama çok iyi insanların; ölümsüz aşklarını, adalet, doğruluk ve eşitlik üzerine bir yaşam kurma mücadelelerini” anlattığını belirtiyor.

Daha önceki işlerinde de iyi insanları, kurulan güçlü dostukları, insanların yanlışı tanıma ve ayırt etme sürecini anlatan hikayeler yazmayı tercih ettiğini belirten Güralp; filmde Kenan İmirzalıoğlu’nun canlandırdığı, hiçbir güç odağı ya da ideolojinin taraftarı olmadan sadece iyilik,güzellik, eşitlik ve adaletten yana olan Bulgaryalı Ali karakterinde kendinden çok şey bulduğunun altını çiziyor. Yiğit Güralp’e göre 5 aylık bir sürede senaryolaştırdığı “Uzun Hikaye”; izleyicilerine birçok farklı duyguyu birden coşkuyla yaşatırken, 2000’li yıllara gülümsemeyi ve iyiliği yeniden hatırlatacak büyük bir film.

Yiğit Güralp; yalın, akıcı bir dile ve çok güçlü, net ifadele sahip olan Mustafa Kutlu’nun eserini senaryolaştırırken, kitaptaki tadı eksiksiz bir şekilde korumanın işin en zor kısmı olduğunu belirtiyor. Kitap ve senaryonun ayrı anlatım biçimleri olduğunu vurgulayan Güralp; edebi yazarın hayal gücünün senaristten daha geniş olduğunu, senaristin ise uygulama aşamasında kitabın sinematografik değerini göz önünde bulundurarak anlatım ve kurgu hünerini ortaya koyduğunu söylüyor.

1940’lı yıllardan 1970’lerin sonuna uzanan öyküsü ile kimi zaman hüzünlü, kimi zaman neşeli ve coşkulu, kimi zamansa heyecanlı ve romantizm yüklü “Uzun Hikaye”nin yönetmenliğini ustayönetmen Osman Sınav üstleniyor. Yiğit Güralp’in senaryolaştırdığı film aynı zamanda Osman Sınav ile Kenan İmirzalıoğlu’nu da uzun bir aranın ardından bir araya getiriyor. 4 yıldır birlikte çalıştığı Sınav’ın başarılarını hazmetmiş gerçek bir beyefendi olduğunu belirten senarist, İmirzalıoğlu’nun ise hiçbir kompleksi ve kaprisi olmayan gerçek bir star, oyunculuğu meslek olarak seçmiş harikulade bir profesyonel olduğunu söylüyor.

Oldukça geniş bir oyuncu kadrosuna sahip olan “Uzun Hikaye”; projeyi onurlandıran usta oyuncular Altan Erkekli, Güven Kıraç, Zafer Algöz, Cihat Tamer, Mahir Günşıray, Kürşat Alnıaçık, Şener Kökkaya, Osman Alkaş, Cengiz Bozkurt, Mustafa Üstündağ, Erkan Avcı, İsmail Hakkı Ürün, Bora Koçak, Ferdi Kurtuldu ve Ufuk Karaali ile büyük yankı uyandıracak. Çekimleri başlayan filmde, bu usta isimlere, yine son dönem Türk sineması ve televizyonlarının genç ve başarılı oyuncuları Tuğçe Kazaz, Ushan Çakır, Damla Sönmez, Taner Ölmez, Batuhan Karacakaya, Elif Atakan, Buğra Bahadırlı, Başak Kasacı, Taha Yusuf Tan, Fatima Betül Cordal ve daha birçok sürpriz isim eşlik edecek.

Yapımcılığını Osman Sınav’a ait Sinegraf’ın, dağıtımını UIP’nin üstlendiği “Uzun Hikaye”; hikayesi, oyuncu kadrosu, müzikleri ve senaryosu ile gelecek sezonun en çok konuşulan filmlerinden biri olmaya aday…