İZMİT’te de Seka Park alanında kurulan platoda ’Hapishane’ adlı filmi çeker yönetmen Ezel Akay, İstanbul’da devam eden bir iflas davasıyla ilgili olarak daha önce yapılan çağrılara rağmen tanık olarak ifade vermeyince, bugün polis nezaretinde Kocaeli Adliyesine ifadeye götürüldü.

Ezel Akay’ın ortağı olduğu bir firmanın yan kuruluşu reklam şirketi, iflas etmesine rağmen bu durum ilgili yerlere bildirilmedi. İstanbul 8’inci İcra Mahkemesi tarafından da bu nedenle dava açıldı.

Dava kapsamında şirketin ortağı olan Ezel Akay’ın da ifadesinin alınmasına karar verildi. Ancak birçok kez çağrı yapılmasına rağmen Akay tanık olarak ifade vermeye gitmedi.

Mehkemenin başvurusu üzerine İzmit’te film çektiği ve burada bir otelde kaldığı tesbit edilen Ezel Akay, Bekirpaşa Polis Karakolu ekipleri tarafından bugün kaldığı otelden alınıp ifade vermeye götürüldü.

Akay önce Cumhuriyet Savcısı’na götürüldü. Daha sonra da mahkemeye sevkedilerek ifadesini verdi. Ezel Akay, Adliye önünde gazetecilerin beklediğini öğrenince avukatıyla birlikte arka kapıdan çıkarak açıklama yapmadı.