Ahmet Yeşiltepe ile Tarih Konuşmaları bu hafta Lefter Küçükandonyadis, Metin Oktay ve Hakkı Yeten’i anıyor, üç büyük efsanenin yaşamlarını, gollerini, unutulmaz anılarını paylaşıyor.

 
Tarih Konuşmaları bu hafta; Lefter’in aramızdan ayrılmasının ardından, sadece onu değil, takımlarıyla özdeşleşen ama diğer yandan renklerin, formaların ötesinde birer futbol kahramanı olan Metin Oktay ile Hakkı Yeten’i de anıyor, üç büyük efsanenin yaşamlarını, gollerini, unutulmaz anılarını paylaşıyor.

Metin Oktay, Lefter Küçükandonyadis ve Hakkı Yeten nasıl Kral, Ordinaryüs ve Baba lakaplarını aldılar? Bu üç efsane, taraftar arasında nasıl takımlar üstü bir sevgi ve saygı yarattı?Metin Oktay golüyle fileleri nasıl yırttı? Kral için “ensesiyle bile top alır” sözünü kim söyledi?Baba Hakkı’nın otoritesi ve sportmenliği takımı nasıl etkilerdi?

Futbolcular neden hakemin değil de Hakkı Yeten’in sözünü dinlerlerdi? “Ver Lefter’e, yaz deftere” sözü nasıl doğdu?Lefter Yunan milli takımına gol atınca nasıl tezahürat yapıldı? Üç büyüklerin üç efsanesi nasıl gönüllere taht kurdu?

Ahmet Yeşiltepe, konukları Gazeteci Yazar Ergun Hiçyılmaz, Araştırmacı Yazar Melih Sabanoğlu, gazeteci Vala Somalı ile bu hafta Türk futbolunun gelmiş geçmiş üç büyük futbol ikonunu konuşuyor, Fenerbahçe’nin, Galatasaray’ın ve Beşiktaş’ın tarihindeki dönüm noktalarını masaya yatırıyoruz.