Osmanlı İmparatorluğu'nun son sultanı Vahdettin'in hayatı dev bir prodüksiyonla beyazperdeye aktarılıyor. 2013'te çekimlerine başlanacak olan filmin başındaki isim ise Mahsun Kırmızıgül...

"Hayat Devam Ediyor" dizisinin Abbas Ağa'sı Rana Cabbar'ı Mahsun Kırmızıgül'ün son Osmanlı İmparatoru Vahdettin'in filmini çekeceğini anlattı.

"Dev bir prodüksiyon olacak, yabancı ekipler de gelecek. Ortak yapım düşünülüyor. Ama sete inmeye en az 1.5 yıl var" diyen Cabbar, şu anda filmin senaryosunun yazılmaya başlandığını ve bu ekibin başında olduğunu söyledi.

Cabbar, "Tretmanları hazırlamaya başladım. Danışman olarak Prof. Metin Hülagü'nün de içinde bulunduğu bir grup uzman, araştırmacı ve tarih profesörleri var" dedi.

Filmin konusu hakkında da ipuçları veren Cabbar; filmin, Vahdettin'in anne ve babasını kaybettiği ilk gençlik yıllarında başlayacağını ve Vahdettin'in San Remo'da son günlerini geçirirken geçmişi hatırlaması ve geri dönüşlerle anılarının aktarılması şeklinde ilerleyeceğini dile getirdi.

Cabbar, "Flashbacklerle ilerleyecek olan filmde son imparatorun hayatıyla birlikte I. Dünya Savaşı sonları, Sevr Anlaşması, Mondros Mütakeresi, İttihat ve Terakki, paşaların Anadolu'ya geçişi, Mustafa Kemal'in milli mücadeleyi başlatması, Malaya gemisiyle kaçış süreci ve hazin son da beyazperdeye aktarılacak" dedi.

KADRO BELİRLENİYOR 
Duayen oyuncu bu dev prodüksiyon için daha fazla bilgi vermedi ama henüz isimler netleşmese de Mahsun Kırmızıgül'ün uzun bir aradan sonra Beren Saat ile bu proje için tekrar buluşacağı söyleniyor.

Vahdettin'i beyazperdede canlandıracak isim için de sevilen oyuncu Fırat Tanış düşünülüyor. Filmin sürpriz isimleri arasında "Hayat Devam Ediyor" dizisinin genç oyuncusu Meltem Miroğlu, Ali Ersan Duru, Mustafa Alabora ve Rana Cabbar da var.