27 Ocak 1924 tarihinde Kıbrıs’ın Baf bölgesinde doğdu. 1,5 yaşındayken annesini kaybetti.B abası hakim Raif Bey’dir.

Anneannesi ve babaannesi tarafından büyütüldü. 1930 yılında, eğitim için İstanbul’a gönderildi. Arnavutköy’de ilkokuldan liseye kadar eğitim veren Fevziati Lisesi’nde yatılı okumaya başladı. Ortaokuldan sonra Kıbrıs’a döndü ve liseyi Kıbrıs’ta bitirdi. II.Dünya Savaşı’ndan sonra hukuk tahsili için İngiltere’ye gitti.

Mezun olduktan sonra avukatlığa başladı. 1949 yılı yaz aylarında savcılık yapmaya başladı. Yine aynı yıl Aydın Hanım’la evlendi. 27 Kasım 1948 tarihinde Kıbrıs Türklerinin düzenlediği ilk mitingte Dr.Fazıl Küçük ile beraber hatiplik yaptı.

Türk Cemaatının iki önemli ismi Faiz Kaymak ve Dr.Fazıl Küçük arasında ara bulucu rolünü üslenip, toplumun çıkarlarının takipçisi oldu. Faiz Kaymak’ın teklifi ve Dr.Fazıl Küçük’ün tasvibiyle Kıbrıs Türk Kurumlar Federasyonu kongresinde başkanlığa seçildi.

Savcılık görevinden İngiliz yönetimini zorlukla ikna ederek istifa etti ve Cemaat sorunlarıyla uğraşmaya başladı. 1958 yılına gelindiğinde Rum teröristler, Türk köylerine saldırınca, Türkler de bu olayları protesto etti. Zürih-Londra anlaşmaları öncesinde Dr.Fazıl Küçük ve Rauf Denktaş, Ankara’ya Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ile görüşmeye gitti. Bu görüşmede Denktaş adaya Türk askeri gönderilmesi teklifini dile getirdi.

16 Ağustos 1960 tarihinde, 650 kişilik Türk Alayı, Magosa Limanı’na ayak bastı. 1963 olaylarından sonra Denktaş temaslarda bulunmak üzere Ankara’ya gitti. Temaslarını tamamlayan Denktaş bir sandalla Kıbrıs’a geçti ve Türk direnişini örgütlemeye başladı.

Bu dönemden sonra Kıbrıs Türklerinin temsilcisi olarak görev yaptı. 1974 Barış Harekatından sonra da Kuzey Kıbrıs Türk Federasyonu ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti dönemlerinde cumhurbaşkanı olarak görev yaptı. 13 Ocak 2012 tarihinde Lefkoşa'da vefat etti.



ARKADAŞLAR RESMEN DERNEĞİMİZİN KAYDINI YAPMIŞ BULUNMAKTAYIZ,


YÜCE RABBİM ÇIKTIĞIMIZ BU YOLDA İNŞALLAH BİZLERE HEP YARDIMCI OLUR,


MERHUM KURUCU CUMHURBAŞKANIMIZ R.R. DENKTAŞ'I VE DÜŞÜNCELERİNİ BİZDEN SONRA GELECEK OLAN NESİLLERE AKTARMAK


ULUSAL DAVAMIZI VE DAVA YOLUNDA VERİLEN MÜCADELELERİNİ ANLATMAK ,ONUN KURDUĞU KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİNİ



YAŞATMAK VE DÜNYAYA TANITMAK EN BÜYÜK AMACIMIZDIR..


DERNEĞE KATILMAK İSTEYENLER BU GÜN İTİBARI İLE ARTIK ÜYE OLABİLİRLER. iRT:05428542737


http://www.facebook.com/groups/279816782072180/