1982 yapımı çizgi romandan uyarlanan Snowpıercer; 2020’de dizi olarak karşımıza çıkmakta!

2013 yılında filmi yapılmış olan Snowpiercer, Netflix Türkiye top 10 listesinde ilk sırada yer alıyor.

Peki ama Snowpıecer’ı özel kılan ve onu tekrardan gündeme taşıyan konu ne?

Küresel ısınmanın kaçınılmaz boyutlara gelmesi, ülkelerin başa çıkmaları gereken bir sorundur. Bu nedenle c(w)7 adlı kimyasal maddeyi atmosfere salarlar. Ancak dünya tahmin edilenden çok daha fazla soğur. Çok büyük bir hızla yeni bir buzul çağının başlamasına yol açan bu durum; dünya üzerindeki nüfusun büyük bir çoğunluğunu ortadan kaldırır ve geriye sadece 1000 kişi kalır. Yeryüzünde kalan bu 1000 kişi yaşamak için 1001 vagonlu, sürekli hareket halinde olan bir trene sığınır.

İşte dizinin Snowpıercer’ın asıl konusu burada başlamaktadır.

İnsanoğlu var olduğu zamandan itibaren, eşitlik bir arzu ancak realite değildir!

1001 vagonlu bu trende de düzen; tıpkı içinde yaşadığımız dünya gibidir.

1001 vagonu olan trende 1000 kişiye ayrı ayrı vagon düşeceği fikri, ütopyadır! Pastanın büyük dilimini az bir insan topluluğu yerken, geriye kalan küçük dilimi paylaşmak kalanların savaşına dönüşmektedir. İşte bu denenle kast sisteminin uygulandığı tren oldukça gerçekçi bir tabloya dönüşmektedir.

Mini buzul çağı endişesinin gündemde olduğu bir dönemde, konunun paralellik taşıması da, diziyi önemli kılan bir diğer unsur olarak karşımıza çıkmaktadır.  

Dizinin yaratıcıları ise oldukça iddialı isimler: Orphan Black ile tanıdığımız Graeme Manson ve Terminatör: Kara Kader'in de yaratıcısı olan Josh Friedman. 

Dizinin yaratıcıları ise oldukça iddialı isimler: Orphan Black ile tanıdığımız Graeme Manson ve Terminatör: Kara Kader'in de yaratıcısı olan Josh Friedman.