Leonardo da Vinci'nin başyapıtı Mona Lisa'nın bir kopyası İspanya'da ortaya çıktı. Orijinal tablodan tek farkı ise Vinci tarafından değil, usta ressamın öğrencisi tarafından yapılmış olması.

İspanya'daki Prado Müzesi'nin ortaya çıkardığı Leonardo da Vinci'nin başyapıtı Mona Lisa'nın kopyası sanat dünyasını heyecanlandırdı. Nedeniyse kopyanın Da Vinci'nin stüdyosunda, orijinal tablo ile yan yana yapılmış olması. Bu keşifle dünyanın en tanınmış tablosu üzerindeki sır perdesinin kalkabileceği konuşulmaya başlandı bile.

Da Vinci’nin öğrencilerinden birinin, ustasıyla yan yana yaptığı düşünülen tablo, Madrid’deki Prado Müzesi yetkililerinin Mona Lisa replikası sanılan tablodaki siyah boya tabakasını temizlemesiyle keşfedildi.

Kopya tabloda, arka plandaki manzara çok daha ayrıntılı bir şekilde görülürken, Mona Lisa'nın esrarengiz gülüşü ve gözleri de çok daha net ve canlı bir şekilde betimleniyor.

Prado ve Louvre Müzesi yetkilileri tarafından orijinalliği onaylanan tablonun, mart ayında orijinali ile birlikte Louvre Müzesi’nde sergilenmesi bekleniyor.

1452 ile 1519 yılları arasında rönesans dehası Leonardo Da Vinci tarafından resmedilen Mona Lisa, esrarengiz gülümsemesiyle dünyanın en ünlü tabloları arasında yer alıyor.