MAHKUMLAR YARIN İLK KEZ BİR TİYATRO OYUNU İLE SAHNEDE OLACAK

GÜNDOĞDU TİYATROSU “BARIŞ” İSİMLİ OYUNUNU SAHNELEYECEK

Merkezi Cezaevi’ndeki mahkumların, yetkililerin verdiği destekle kurduğu “Gündoğdu Tiyatrosu” hazırladığı bir tiyatro oyununu yarın ilk kez sahneleyecek.

İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanlığı’ndan verilen bilgiye göre, oyun yarın saat 11.00’de Merkezi Cezaevi’nde sahneye konulacak.

Açıklamaya göre, KKTC’de ilk kez gerçekleştirilen “Cezaevinde Tiyatro Projesi”ne, İçişleri Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Merkezi Cezaevi Müdürü Salahi Hoca ve Lefkoşa Belediye Tiyatrosu büyük destek verdi.

Tiyatrocu İzel Seylani’nin “Tiyatroyu cezaevine götürme ve mahkumlardan oluşan oyuncu kadrosuyla oyun sahneleme” fikri gerçeğe dönüştü ve mahkum oyuncuların koyduğu isimle “Gündoğdu Tiyatrosu” yarın ilk oyununu sergileyecek.

Uzman Psikolog Sevil Dahlameroğlu’nun desteğiyle oluşturulan oyuncu ekibi, İzel Seylani öncülüğünde ilk tiyatro oyununu sahneleme heyecanı yaşarken, oyunda 10 mahkum oyuncu yer alacak.

“Barış” isimli oyunda, mahkumlardan Erkut Latif, Özgür Atakerler, Ali Özçakmak, Osman Yeşilyüz, Fırat Başak, Musa Eryener, Hakan Kalkan, Mustafa Aliş, Evren Zorlu ve Hasan Çapan rol alacak.

Oyunculara kostüm ve aksesuar konusunda Özlem Deniz Yetkili katkı koyarken oyun için hazırlanan davetiyelerin tasarımını da Hüseyin Özel hazırladı.

Tiyatro projesiyle ilgili duygularını aktaran İzel Seylani, yarın sahnelenecek bu oyunun ilk olma özelliği açısından Kıbrıs için tarihi bir önem taşıdığına dikkat çekerek, sanat yoluyla eğitim ve cezaevlerinde tiyatronun kullanımı düşüncesini benimsediklerini ifade etti.

Lefkoşa Merkezi Cezaevinde görevli Uzman Psikolog Sevil Dahlameroğlu ise, bu projeyle, cezaevinde dört duvar arasında özgür hedeflerin yükseldiğini belirterek, “mutlu olup mutlu etmek isteyen bir topluluk” olduklarını ifade etti ve tiyatro projesini başarmanın memnuniyetini paylaştı.