Türkiye’nin dünyaca ünlü sanatçısı Zülfü Livaneli, Girne Belediyesi tarafından organize edilen 2. Girne Kültür Sanat Festivali kapsamında Girne Amfi Tiyatro’da yaklaşık beş bin kişiye muhteşem bir konser verdi.

Türkiye’de şarkıları dünyanın değişik dillerine çevrilen ender sanatçılardan Zülfü Livaneli, dün akşam Girne’de binlerce kişiye hitap etti.
Girne Belediyesi tarafından organize edilen 2. Kültür ve Sanat Festivali’nde sahne alan sanatçıya yaklaşık beş bin hayranı eşlik etti.
Konser öncesi kısa bir konuşma yapan Girne Belediye Başkanı Sümer Aygın, sanata destek veren vatandaşlara teşekkür etti. Aygın, önceki akşam Girne’de yer alan bir etkinliğin Polis ve Çevre Dairesi tarafından basılmasını da protesto etti, konsere katılanlar da alkışlarla protesto etti.
Aygın’ın ardından sahneye gelen Livaneli, hayranlarını Methabz isimli parçası ile selamladı.
Konser boyunca tüm şarkılarının vatandaşlar tarafından koro halinde seslendirilmesinden büyük bir memnuniyet duyan Livaneli, “Her zaman Kıbrıs’ta çok güzel konserler verdim. Burada olmak büyük bir mutluluk” dedi.
Livaneli daha sonra, dünyada birçok dile çevrilen şarkılarını halk korosuyla birlikte söyledi.
Livaneli halk korosunu sık sık tebrik ederken, “Ben olmasam da siz grubumla bu konseri verebilirsiniz” diyerek memnuniyetini dile getirdi.