LEFKOŞA’DA HALK DANSLARI ŞÖLENİ
Lefkoşa Folklor Derneği’nin (Folk-Der) düzenlediği 14. Kültür Sanat Günleri, dün akşam başladı.

Halk dansları gösterileri yanında, müzik ve eski fotoğraflardan slayt gösterilerinin yer aldığı 3 günlük etkinlikler, dernek bahçesinde inşa edilen amfi tiyatroda yer alıyor. Etkinlik sırasında, Folk-Der veli komitesinin hazırladığı Kıbrıs’a özgü yiyecekler de satılıyor.

Etkinliklerin ilk gecesinde Folk-Der büyükler grubunun hazırladığı ve eski Lefkoşa’nın canlandırıldığı tiyatral dans gösterisi, yine Folk-Der’in Feslikan, Kozan ve Dillirga gruplarının gösterileri yanında Mehmet Altuner’in arşivinden hazırladığı eski Kıbrıs fotoğraflarının yer aldığı slayt gösterisi, GÜSAD halk dansları ve modern dans gösterisi ile Has-Der ekibinin halk dansları gösterisi yer aldı.

14. Kültür Sanat Günleri’nde bu akşam, Güney Kıbrıs’ta faaliyet gösteren Vasilica Kültür Sanat Derneği’nin, Hamitköy Kültür ve Sanat Derneği’nin (Hak-Der), Gençlik Merkezi Birliği’nin, Ağır Adımlar Halk Dansları Ekibi’nin, Folk-Der Feslikan ve Sirto gruplarının halk dansları gösterileri sunulacak. Gecede ayrıca Folk-Der’in orkestrası Folkestra da şarkılar sunacak.

Son gece olan yarın gece ise, LTB Orkestrası, Folk-Der Büyükler Grubu, Tango Siembre (Sirtaki), Folk-Der Sirto Grubu, TUFAD (Turizm ve Folklor Araştırma Derneği), Folk-Der Kozan Grubu, Göç-Taş (Göçmenköy Taşkınköy Kültür Sanat Derneği), Folk-Der Dillirga Grubu yer alacak.

Etkinlikler Lefkoşa’da, Küçük Kaymaklı’da eski Tren Yolu Polikliniği arkasındaki Folk-Der binası bahçesinde saat 20.30’da başlayacak.