IV. Masal Günleri’nin ikinci etabı 14-28 Nisan tarihleri arasında Milli Kütüphane’de düzenlenecek.

Turizm Çevre ve Kültür Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi’nin her yıl “Kütüphane Haftası” etkinlikleri çerçevesinde düzenlediği iki haftalık etaplar halindeki Masal Günleri’nin ikinci etabının ardından, üçüncü etabı 12-26 Mayıs ve son etabı da 9 Haziran tarihinde gerçekleştirilecek.

Bakanlık basın bürosundan yapılan açıklamada, IV. Masal Günleri’nin, Atatürk Kültür Merkezi içinde bulunan Milli Kütüphane “Çocuk Bölümünde” 11.00-12.00 saatleri arasında yapılacağı belirtilerek, Kültür Dairesi’nin düzenlediği bu etkinlikle, çocukları kitapla buluştururken, diğer sanat dallarına ilgilerini artırmayı ve yaşamlarında kütüphanenin aktif bir rol almasını sağlamayı amaçladığı kaydedildi.

Yakın Doğu Üniversitesi Sahne Sanatları Fakültesi ve Kültür Dairesi Müdürlüğü’nün işbirliğiyle düzenlenmekte olan etkinlik çerçevesinde, anlatılan masalların çocuklar üzerindeki etkisini pekiştirmek amacıyla, masal anlatımlarının ardından, Kültür Dairesi Güzel Sanatlar Görevlisi Bedia Kale yönetiminde resim çalışmaları gerçekleştirilecek.