İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee Twitter hesabından yaptığı açıklamada, broşürler dağıtarak ve telefonla arayarak çevresinde terörist saldırı düzenlenen her evi vuracakları yönünde bölge sakinlerini uyardıklarını belirtti.

Adraee'nin hesabından fotoğrafını paylaştığı broşürde ise şu ifadeler yer alıyor:

"Gazze sakinlerine askeri bildiri. İsrail ordusu, terör saldırılarının amacına ulaşmasını engelleyecek ve Hamas ile diğer terörist gruplara bağlı tüm terör unsurlarını ve onlara ait alt yapıları vuracak. Sakin bir hayat isteyen Gazzelilerin taleplerini ve ihtiyaçlarını görmezden gelen, yeraltında gizlenen Hamas liderlerini takibe devam edeceğiz. Güvenliğiniz için çevresinde terörist saldırıların düzenlendiği her ev vurulacak. Terör elemanlarının mülkiyetiniz altındakileri kullanmasına izin vermeyin. Terörist faaliyetlerin gerçekleştirildiği yerlerden hemen uzaklaşın. Biz uyardık, sorumluluk kabul etmiyoruz"

İSRAİL KANA DOYMUYOR!


İsrail'in, Gazze Şeridi'ndeki farklı bölgelere düzenlediği saldırılarda 2 kişinin öldüğü, 19 kişinin yaralandığı bildirildi.

Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Dr. Eşref el-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze'nin orta kesimlerinde yer alan Deyr el-Belah kentinde Ebu Medin ailesinin evini hedef alması sonucunda, Nesrin İbrahim Ahmed ve Suheyr Abdulkerim Ebu Medin isimli 2 kişinin yaşamanı yitirdiğini belirtti.

Kudra, İsrail savaş uçaklarının Gazze'nin güneyinde yer alan Er-Rimal Mahallesinde hedef aldığı binada da 19 kişinin yaralandığını ve acil yardım ekiplerinin, yıkılan 11 katlı bina ve çevresinde oluşan enkazda arama-kurtarma çalışmaları başlattığını ifade etti.

Filistin Sağlık Bakanlığından alınan bilgilere göre, İsrail'in Gazze'nin çeşitli bölgelerine bugün düzenlediği saldırılarda 11 kişi hayatını kaybetti. Böylece saldırıların başladığı 7 Temmuz'dan bu yana ölen sayısı 2 bin 102'ye, yaralı sayısı ise 10 bin 616'ya çıktı.