ORUN: “İSKELEMİZ KÜLTÜR VE SANAT ALANINDA BİR MARKA KENT OLMA YÖNÜNDE EMİN ADIMLARLA İLERLEMEKTEDİR”

İskele Belediyesi 3’üncü Kültür ve Sanat Haftası başlıyor. Hafta çerçevesindeki etkinlikler 1-8 Mart tarihleri arasında yapılacak.

Hafta, Türkan Navruz’un “Sıradışı:Gizli Dünyalar” vitray sergisinin Başbakan İrsen Küçük tarafından açılmasıyla başlayacak. Açılış 1 Mart Perşembe saat 19.00’da İskele Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılacak.

İskele Belediye Başkanı Halil Orun, İskele’nin kültür sanat alanında marka kent olma yolunda emin adımlarla yürümekte olduğunu belirtti.

İskele Belediye Başkanı Halil Orun, Etkinlikler Komitesi üyeleri ve sanatçılarla birlikte bu sabah Belediyeler Birliği’nde basın toplantısı düzenleyerek Hafta hakkında bilgi verdi.

ORUN

İskele Belediyesi’nin 1 Mart - 8 Mart tarihleri arasında gerçekleştireceği III. Kültür ve Sanat Haftası etkinliklerinin açılışının Başbakan İrsen Küçük tarafından vitray sanatçısı Türkan Navruz’un “Sıradışı; Gizli Dünyalar” isimli vitray sergisini açmasıyla  başlayacağını kaydeden Halil Orun, programın V.Uluslararası Şiir Buluşması’na katılacak şairlerin de kendi dillerinde şiirlerini sunması ile devam edeceğini ifade etti.

Orun, “Kırsal kesimin merkezi konumunda bulunan İskelemizde  halkımızı sanat ve kültürle buluşturmak, kendi özdeğerlerimiz gençlerimizin sergileyeceği sanat ve kültür performansları yanında konuklarımızın becerilerini de izlettirmek bizler için büyük bir zevk ve mutluluk olacaktır” dedi.

İskele Atatürk Kültür Merkezi’nin etkinliklere ev sahipliği yapacağını belirten Orun, Belediye Meclisinin aldığı karar doğrultusunda yapılacak etkinlikler için 50 bin Türk Lirası kaynak ayrıldığını ve Etkinlikler Komitesinin program çalışmalarını yaparken bu kaynağı dikkate aldığını anlattı. Orun, “İskele Belediyesi her alanda olduğu gibi kültür ve sanat alanında da sınırlarını zorlamakta, çocuklarımıza, gençlerimize kültür ve sanatı sevdirme misyonunu başarıyla sürdürmektedir” ifadesini kullandı.

Organize edilen bu hafta içinde birçok dernek ve kişiye, ürettikleri eserleri ve oyunlarını halkla buluşturma olanağı yaratılacağını belirten Orun şöyle devam etti:

“İskelemiz kültür ve sanat alanında bir marka kent olma yönünde emin adımlarla ilerlemektedir. Larnaka’da yakılan kültür ve sanat ateşi İskelemiz’de daha da büyüyerek yanmaya devam etmektedir.”

Haftanın hazırlanmasında emeği geçenlere ve katkı koyanlara teşekkür eden Orun, etkinlikler sırasında iki de film gösterileceğini ifade etti.

ÇELEBİ

Beşinci Uluslararası Şiir Buluşması’nı organize eden Nazmiye Çelebi ise, amaçlarının 7 farklı ülkeden 7 farklı renk ve tadı halka sunmak olduğunu belirtti.

Bu yılki şiir buluşmasına katılacak olan şairlerin uluslararası alanda tanındığını ifade eden Çelebi, etkinliğe Almanya, İsrail, Danimarka, Filistin, Türkiye, Azarbeycan, Hollanda ve KKTC’den şairlerin katılacağını kaydetti.

Çelebi, şairler hakkında ayrıntılı bilgi de verdi.

AKALIN

Kıbrıs Türk Sanat Müziği Derneği Başkanı Turgay Akalın da, derneğin amacının Türk sanat müziğini yaygınlaştırarak sevilmesini sağlamak ve Kıbrıslı Türk bestecilerin eserlerini tanıtarak onları yüreklendirmek olduğunu belirtti.

Akalın, şimdiye kadar 22 konser verip 14 repertuarı seslendirdiklerini ve bunlar içinde Kıbrıslı Türk bestecilerin 90 eserine yer verdiklerini anlattı.

Türk Müziği Konseri’nin 4 Mart Pazar günü saat 20.00’de yer alacağını anlatan Akalın, konserin fasıl ile başlayıp solo şarkılar ve potbori ile sona ereceğini söyledi.

NAVRUZ

Vitray Sanatçısı Türkan Navruz da, etkinlikte yer almaktan onur duyduğunu belirterek vitray sanatını tanımak isteyen herkesi sergiye davet etti.

PROGRAM

İskele Belediyesi 3’üncü Kültür ve Sanat Haftası’nda 1 Mart Perşembe günü saat 19:00’da  Türkan Navruz’un “Sıradışı; Gizli Dünyalar” isimli vitray sergisi yer alacak ve haftanın açılışı Başbakan İrsen Küçük’ün sergiyi açması ile yapılacak.

Etkinliklerin tümü İskele Atatürk Kültür Merkezi’nde yer alacak.

Birinci gün saat 20.00’de ise  “ V. Uluslararası Şiir Buluşması ”  resepsiyonu ve açılışı yer alacak.

2 Mart Cuma günü saat 10:00’da Ortaöğretim öğrencilerine yönelik şairlerle söyleşi ve saat 20:00’de Film gösterimi yapılacak.

3 Mart Cumartesi gecesi saat 20:00’de İS-DER Tiyatro Ekibi’ nin,”Ahu Dudu” adlı iki perdelik komedi oyunu yer alacak. Oyunun yönetmeni Sami Yakar.

4 Mart Pazar gecesi saat 20:00’de ise K.T. Sanat Müziği Derneği “ Açılan Bir Gül Gibi ” Türk Sanat Müziği Konseri yer alacak. Konseri şef Gülüşan Gazanfer yönetecek.

5 Mart Pazartesi günü 09:00 -11:30 saatleri arasında İlköğretim öğrencilerine yönelik yazarlarla buluşma,  saat 20:00’de ise K.T Devlet Tiyatroları “Karanlık İşler ” adlı tiyatro oyunu yer alacak. Oyunun yönetmeni Hakan Yozcu.

6 Mart Salı günü 09:00- 11:30 saatleri arasında AÖA Öğrencileri ve KT Devlet Tiyatroları işbirliğiyle “Benim Güzel Pabuçlarım” adlı çocuk tiyatro oyunu yer alacak. Oyunun yönetmeni Nergül Tuncay. Saat 20:00’de ise  III. Müzik Gecesi  yapılacak.

7 Mart Çarşamba saat 09:00 - 11:30 Ortaöğretim öğrencilerine yönelik yazarlarla buluşma ve 8 Mart Perşembe gecesi saat 20.00’de de “Kadınlarmızla Söyleşi” etkinliği yapılacak.