Başbakan Yardımcılığı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi’nin düzenlediği “Genç Sanatçılar Resim Yarışması 2014”ün ödül töreni ve sergi açılışı, yarın yapılıyor.

Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’nde saat 19.00’da yer alacak serginin açılışını Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu yapacak.

Kültür Dairesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kültür Dairesi’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği ve bu yıl Gökçe Keçeci Şekeroğlu, Mustafa Öztunç ve Yücel Yazgın’dan oluşturulan Yarışma Seçici Kurulu’nun değerlendirmesi sonucunda, “Genç Sanatçılar Resim Yarışması 2014”te Ahmet Erman Karagöz’ün “Kadının Dramı”, Kemal Behçet Caymaz’ın “Varoluş Öz II” ve Rahme Manastırlı’nın “Lefkoşa 1” isimli eserleri başarı ödülünü alacak.

Yarışma Seçici Kurulu’nun sanatçıları teşvik etmek ve desteklemek amacıyla aldığı karar doğrultusunda, Ülviye Karabaşak’ın “Sırdaş” ve Nilüfer İnandım’ın “İsimsiz” adlı eserlerine de jüri özel ödülü verilecek.

2 BİN 500 TL PARA VE PLAKET VERİLECEK

Genç kuşak ressamların anlayış ve eğitim ayrımı gözetmeksizin özendirilmesi, yeni değerlerin saptanması, bu alanda eser üreten genç sanatçıların çalışmalarının bir arada sergilenmesi ve başarılı olan ressamların ödüllendirilerek teşvik edilmesi amacıyla düzenlenen “Genç Sanatçılar Resim Yarışması”’nda, başarı ödülü almaya hak kazanan eserlerin her birine 2 bin 500 TL’lik para ödülü ile plaket verilecek. Jüri özel ödülü verilmesi kararlaştırılan eserlere ise 500TL’lik para ödülü veriliyor.

21 KATILIMCIDAN 45 ESER SERGİLENECEK

Bu yıl 6.’sı düzenlenen “Genç Sanatçılar Resim Yarışması 2014”’te başarı ödülü, jüri özel ödülü ve sergileme alan eserlerle birlikte toplam 21 katılımcının 45 eseri açılacak sergide yer alacak. “Genç Sanatçılar Resim Yarışması Sergisi 2014” 13 Haziran 2014 tarihine kadar Atatürk Kültür Merkezi’de mesai saatleri arasında izlenebilecek.