Akdeniz Avrupa Sanat Derneği’nin (EMAA), ortağı “Kıbrıs Güzel Sanatlar Odası (EKATE)” ile birlikte düzenlediği etkinliklerde ortaya çıkan seçme işler yarın saat 18.00’de EMAA Başkent Sanat Merkezi’nde sergilenecek. Serginin açılışı Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun eşi Meral Eroğlu tarafından yapılacak.

EMAA’dan yapılan açıklamaya göre, her iki örgütün AB hibe programları kapsamında yürüttüğü çağdaş sanatla ilgili etkinlikleri çerçevesinde açılacak sergide, çocukların; “Benim Dünyam”,  gençlerin; “ Mitolojik Öykülerden Mitler Yaratma” ve yetişkinlerin; “1/8” kursundan çıkan ürünlerden seçme işler yer alacak.

Açılışta ayrıca  “Eğitmenlerin Eğitimi “ programına katılan 62 kursiyerin ürünleri de izlenebilecek.

Etkinlikte, sergiye katılacakların yanında yine son dönemde Selim Birsel'in yürüttüğü “Bir Yerleştirme Tarihi” ve Erden Kosova’nın yürüttüğü “Türkiye’nin Güncel Sanatı; Yerleşikleşme, Kurumsallaşma ve Kriz” başlıklı teorik kursların katılımcılarına da belgeleri verilecek.

24 Şubat tarihinde sonlanacak sergi, Pazartesi 16:00 - 20:00, Salı - Cuma 10:00 - 13:00 / 16:00 -20:00, Cumartesi de 10:00 - 14:00 saatleri arasında ziyarete açık olacak.