İskele Kültür ve Sanat Derneği Tiyatro Topluluğu’nun yeni oyunu “AHUDUDU”  yarın akşam Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’nde sahnelenecek.

Tamamen amatör oyunculardan oluşan ekibin iki oyuncusu Nerdesin Necati adlı oyundaki performansı ile geçtiğimiz yıl XI. Direklerarası Seyirci Ödülleri değerlendirilmesinde Bilen Kılıç-En İyi Kadın Oyuncu, Murat Sirhan ise En iyi Erkek Oyuncu ödüllerine layık görülmüştü.

Oyunun yönetmeni Sami Yakar:”Lefkoşa seyircisinin karşısına çıkacak olmaktan dolayı çok mutluyuz. Biliyoruz ki, Lefkoşa da çok bilinçli bir tiyatro izleyici kitlesi var. Amatör de olsak onlara güzel bir oyun izletecek olmaktan dolayı heyecanlıyız.”  dedi.

Ekip, aynı oyunu 28 Nisan’da Serdarlı’da, 5 Mayıs’ta Girne’de de sahneleyecek. Ayrıca ekibin bu yıl sahnelediği ikinci oyunu “Çıkmaz Sokak” ise 20-21 Nisan’da Mağusa’da, 27 Nisan’ta Lefkoşa’da seyircisinin önüne çıkacak.

“AHUDUDU”, Amerikalı yazar Joseph Otto Kesselring’in 1939'in yılında yazdığı, aynı isimle beyazperde de hayat bulan ve ardından da Türkçeye uyarlanmış bir oyun ve dünyanın birçok ülkesinde profesyonel ekipler tarafından sahnelendi. Oyunun çeviri- uyarlaması Vasfi Rıza Zobu’ya ait, yönetmenliği ise Sami Yakar üstlendi.