Garanti Bankası ve TÜRSAK Vakfı'nın işbirliğiyle çocuklar için gerçekleştirilen Garanti Mini BankÇocuk Filmleri Festivali'nin dokuzuncusu; 4 - 6 Nisan tarihlerinde Konya, 9 - 11 Nisan tarihlerinde ise Aksaray'da çocuklarla buluşacak. Sinemasever çocukların ebeveynleriyle birlikte ücretsiz olarak katılabileceği festivalin film gösterimleri, KonyaMevlana Kültür Merkezi ve Aksaray Kültür Merkezi'nde yapılacak.

Garanti Mini Bank Çocuk Filmleri Festivali'nin Konya'daki açılışında sürprizlerle başlayacak program; "Çizgi Kahramanların Maceraları", "Eyvah Büyüyorum", "Hayvanlar Alemi", "Oyun Bahçesi" ve "Miniklere Masallar" gibi eğlenceli bölümlerle devam edecek. 9 yaş altı çocuklar için yapılacak film gösterimleri, önceki yıllarda olduğu gibi masalcı abla ve ağabeyler tarafından seslendirilecek. Festival kapsamında; her yıl olduğu gibi yine bir yarışma gerçekleştirilecek. Garanti Bankası ve TÜRSAK Vakfı'nın işbirliğiyle gerçekleştirilen, festivalin "En İyi Film"ini, yaşları 6-9 arasında değişen Çocuk Jürisi seçecek. Jüri üyeleri Konya'da toplanarak, festivalin yarışma bölümünde seyirci karşısına çıkacak 4 filmi izleyip birinciyi belirleyecek.

Festival programı küçük sinemaseverlerin yüzünü güldürecek...

Türkiye'nin dört bir yanındaki çocukları, dünyanın her yerinden gelen sinema filmleriyle buluşturmak üzere Anadolu'da bir yolculuğa çıkan Garanti Mini Bank 9. Çocuk Filmleri Festivali, çocuklar için en son çizgi filmleri, animasyonları ve kurmaca filmleri bir araya getiriyor. Program, dünyanın prestijli çocuk filmi festivallerinde ilgi gören ve ödül kazanan 26 filmden oluşuyor. Festivalin renkli programında yer alan, geçtiğimiz yıl katıldığı pek çok çocuk festivalinde minik izleyiciler tarafından beğeniyle karşılanıp ödül alan kısa ve uzun metrajlı filmler, Türkiye'de ilk kez izleyicilerle buluşuyor.

Cincinnati Film Festivali'nde "En İyi Animasyon Film" ödülünü alan, prestijli Annie Ödülleri'nde de adaylığı bulunan "Tilki ve Küçük Kız" (The Girl and the Fox); İspanya'nın klasikleşmiş "Goya Ödülü"ne aday gösterilen "Büyük Yarış" (Grand Prix), küçük seyircilerle buluşmaya hazırlanıyor. Çocukların yaşam ve ölüm üzerine izleyebileceği en masum film olarak nitelendirilen "Yaşam ve Ölüm Üzerine" (Of Life & Death); Tribeca Film Festivali kısa film seçkisinin bu yılki gözdelerinden "Tercihen Mavi" (Preferably Blue) ve Hayvanlar Alemi bölümünde gösterilecek, en tatlı insan-hayvan dostluğunun hikayesi "Bir Numara Köpek" (Top Dog) isimli filmlerin ise beğeniyle karşılanması bekleniyor.

Daha önce İstanbul, İzmir gibi şehirlerde düzenlenen Garanti Mini Bank Çocuk Filmleri Festivali; 2009'da Mardin ve Urfa, 2010'da Adıyaman ve Diyarbakır, 2011'de ise Ordu ve Kars'taki çocuklardan büyük ilgi gördü.