MARILYN İLE BİR HAFTA (My Week With Marilyn)

Yönetmen: Simon Curtis
Oyuncular: Michelle Williams, Eddie Redmayne, Kenneth Branagh

1956 yazında Oxford’u yeni bitiren 23 yaşındaki Colin Clark’ın (Eddie Redmayne) hayali film sektörüne girmektir. O sırada Laurence Olivier “The Sleeping Prince” adlı filmin çekimlerine başlayacaktır ve Colin de üçüncü asistan olarak işe girer. Filmin başrolünde Marilyn Monroe (Michelle Williams) vardır ve çekim sürecinde ünlü yıldız ile Colin arasında herkesi şaşırtan özel bir dostluk oluşur.

 

 

DÜŞMANI KORURKEN (Safe House)

Yönetmen: Daniel Espinosa. 
Oyuncular: Denzel Washington, Ryan Reynolds, Vera Farmiga

Tobin Frost (Denzel Washington) CIA’in en iyi ajanlarından biridir. Ta ki gizli bilgileri para karşılığında satmaya başlayıncaya kadar… On yıldır yakalanamayan Frost sonunda enselenir ve CIA’in Güney Afrika’daki hücre evine kapatılır. Acemi ajan Matt Weston’ın (Ryan Reynolds) görevli bulunduğu bu ev, paralı askerler tarafından saldırıya uğrayınca, Weston Frost ile birlikte kaçmak zorunda kalır. İkisi de kendilerini kimin öldürmek istediğini anlayana kadar hayatta kalmak zorundadır.

 

DUYGULARIN RENGİ (The Help)

Yönetmen: Tate Taylor
Oyuncular: Emma Stone, Viola Davis, Bryce Dallas Howard

1960’ların Mississippi-Jackson kasabası… Okulunu bitiren Skeeter (Emma Stone) yaşıtlarının aksine evlenip çocuk doğurmayı değil, yazar olmayı kafasına koymuştur. Yerel bir gazetede iş bulur ve yazıları için en iyi arkadaşının hizmetçisi Aibileen’den (Viola Davis) yardım ister. Skeeter, Aibileen ile konuştukça siyahi hizmetçilerin yaşadıkları hakkında bir kitap yazmaya karar verir. Haksız yere işten atılan Minny’nin (Octavia Spencer) de desteğiyle bu proje daha da büyür.

 

JACK VE JILL (Jack And Jill)

Yönetmen: Dennis Dugan
Oyuncular: Adam Sandler, Katie Holmes, Elodie Tougne

Ailesiyle Los Angeles’ta yaşayan Jack (Adam Sandler) başarılı bir reklam ajansı yöneticisidir. Babaevinde kalan ikiz kardeşi Jill (Adam Sandler) ise ebeveynlerine bakmaktadır. Birbirlerini yılda sadece bir kez, Şükran Günü’nde Jill Los Angeles’a geldiğinde görürler. Bu yıl da gelenek bozulmaz; Jill, Jack’i ziyarete gelir ve onun hayatını yine alt üst eder. Ancak bu sefer Jill’in geri dönmeye hiç niyeti yoktur.

 

KÖSTEBEK (Tinker Tailor Soldier Spy)

Yönetmen: Tomas Alfredson
Oyuncular: Gary Oldman, Colin Firth, Tom Hardy

Yıl 1973. Yirminci yüzyılın ortalarında baş gösteren Soğuk Savaş, uluslararası ilişkilere zarar vermeye devam etmektedir. MI6 olarak da adlandırılan “Sirk” kod adlı İngiliz Gizli İstihbarat Servisi (SIS), bir yandan diğer ülkelerin casusluk girişimlerine ayak uydurmaya, bir yandan da İngiltere’nin güvenliğini sağlamaya çalışmaktadır. Sirk’in “Kontrol” olarak bilinen başkanı (John Hurt), kendini işine adamış bir ajan olan Jim Prideaux’yu (Mark Strong) Macaristan’a gönderir. Ancak Jim’in görevi esnasında işler ters gidince, Kontrol ve keskin zekâsıyla yükselmeyi hedefleyen sağ kolu George Smiley (Gary Oldman) Sirk’ten ayrılmaya zorlanır.

Smiley, kendisini terk eden karısı Ann’den boşandıktan kısa bir süre sonra, Müsteşar Oliver Lacon (Simon McBurney) tarafından görüşmeye çağırılır. Sirk’in, Sovyetler Birliği için çalışan ve İngiltere’yi tehlikeye atan iki taraflı bir ajan ya da köstebek tarafından açığa çıkarıldığına dair artan şüpheler üzerine, hükümetin emriyle gizlice tekrar göreve getirilir. Smiley, genç ajan Peter Guillam’ın (Benedict Cumberbatch) desteğiyle, Sirk’in geçmiş ve hâlihazırdaki faaliyetlerini incelemeye alır. Köstebeğin izini sürerken, önde gelen Rus casuslarından gizemli Karla ile yıllar önceki karşılaşmaları da aklından çıkmamaktadır.

Köstebeğin izini kaybettiklerine inandıkları bir anda, başına buyruk saha ajanı Ricki Tarr (Tom Hardy) beklenmedik bir şekilde Lacon ile bağlantıya geçer. Türkiye’de gizli ajanlık yapan Ricki, elinde çok önemli bilgiler olduğunu iddia eden ve ihanete uğramış bir kadın olan Irina’ya (Svetlana Khodchenkova) âşık olur. Diğer yandan Smiley Kontrol’ün köstebek şüphelileri listesini beş kişiye indirdiğini öğrenir.

 

SÜRÜCÜ (Drive)

Yönetmen: Nicolas Winding Refn
Oyuncular: Ryan Gosling, Carey Mulligan, Bryan Cranston

Drive; Hollywood'da dublörlük yapan ve keskin araba kullanabildiği için geceleri de soygunlara katılan bir araba sürücüsünün yaşamını merkeze alıyor... Sürücünün yasa dışı hayatı, güzel komşusu Irene'nin (Mulligan) hapisteki kocasına yardım etmeyi kabul etmesiyle daha da tehlikeli bir hale bürünür. Zira bir anda kendisini Los Angeles'ın en tehlikeli adamlarının hedef listesinde bulur. Şimdi hem kendi hayatını, hem Irene ve oğlununkini kurtarmak için yapacağı tek şey en iyi bildiği şekilde sadece araba sürmektir!

 

STAR WARS BÖLÜM 1: GİZLİ TEHLİKE 


George Lucas'ın yönettiği ve Liam Neeson, Ewan McGregor, Natalie Portman ile Jake Lloyd'un rol aldığı “Star Wars Bölüm 1: Gizli Tehlike (Star Wars Episode I: The Phantom Menace)” filmi, fantastik sahneleriyle izleyicilerin karşısına çıkacak.

Filmin her karesi 2D filmden 3D'ye, global servis sağlayan bir görsel şirket olan Prime Focus ve şimdiye kadar ki tüm Star Wars filmlerinin de görselini yapan Industrial Light & Magic (ILM) tarafından aktarıldı.

Filmin konusu şöyle:

“Genç Luke Skywalker'ın içindeki gücü keşfedip galaksinin zalim imparatoruna başkaldırmasına henüz 10 yıllar vardır. Hatta Luke henüz doğmamıştır. Barış içindeki galakside cumhuriyet hüküm sürmektedir. Barışçıl bir gezegen olan Naboo, iyi yürekli genç Kraliçe Amidala tarafından yönetilmektedir. Gizli Sith Lordu ve onun şampiyonu Darth Maul'un maşası olan Ticaret Federasyonu, barışı sarsacak girişimler ve adil olmayan müzakere taktikleriyle Amidala'yı köşeye sıkıştırmaktadır. Jedi şövalyesi Qui-Gon Jinn ve çömezi Obi-Wan Kenobi durumu incelemek için Naboo'ya gönderilir. Jedi'lar giderek derinleşen komployu keşfederken 9 yaşındaki Anakin'le tanışırlar. Küçük çocuğun mekaniğe karşı müthiş bir yeteneği ve şeytani bir zekası vardır. Jar Jar Binks isimli geveze ve kurbağamsı mahluğun da dostluğunu edinerek büyüyen uyumsuz grup, bir yandan federasyonun robot ordularına karşı Amidala'nın yardımına koşarken, öte yandan da Darth Maul ile yüzleşmek zorunda kalacaktır. Galakside bir şeyler, geri dönmemek üzere değişmeye başlamıştır.”