16’ncı Kuzey Kıbrıs Uluslararası  Bellapais Müzik Festivali başladı.

Müzik Vakfı organizasyonluğunda, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun himayesinde, Başbakanlık,  TC Lefkoşa Büyükelçiliği, Dışişleri Bakanlığı, KKTC Telsim, Türk Hava Yolları ve Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nin ana sponsorluğunda kurum kuruluşların katkılarıyla  düzenlenen  Festival, dün akşam Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Bölge Bandosu’nun gala konseriyle start aldı.

Şef  Binbaşı  Mert Asil yönetimindeki  Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Bölge Bandosu, gecede, Guatelli’den ‘Osmaniye Marşı’,  Walters’den  ‘Instant Concert’, Reid’den  ‘A Whiter Shade Of  Pale’; ‘Köroğlu’, Kamuran Aziz’den ‘Kıbrısım’  ve Mangione’in  ‘Children of Sanchez adlı eserlerini  seslendirirken, konserin ikinci bölümünde de Solist Rüya Taner  eşliğinde Edward Grig’a ait  piyano konçertosunu  icra etti.

Konser, Mücahitler Marşı’nın ardından Rüya Taner’in Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’a ithafen bestelediği “Özgürlük Marşı”nın seslendirilmesiyle sona erdi.

Bu yıl 18  Haziran tarihine de sürecek festivalde, Türkiye, Mısır, İtalya, Finlandiya ve KKTC’den solist, grup ve orkestralar toplam 8  konser verecek.

Dün akşamki konseri, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Başbakan İrsen Küçük, TC Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, askeri ve sivil yetkililer, yerli ve yabancılardan oluşan kalabalık sayıda bir müziksever grubu izledi.  Konseri izleyenler arasında, BM  Barış Gücü Komutanı Tümgeneral Chao Liu ve İngiliz Üsler Komutan Yardımcısı  Tuğgeneral  William Kingdon da yer aldı.

16’ncı Kuzey Kıbrıs  Uluslararası  Bellapais Müzik Festivali kapsamında 28 Mayıs’ta Soprano  Selva Erdener ve Piyano Sanatçısı  İbrahim Yazıcı’nın  Şan Resitali,  3 Haziran’da  Okan Ersan ve İstanbul  Super Quadret’in  Caz konseri,  5 Haziran’da  Mısırlı Piyano Sanatçısı Ramsey Yassa’nın  Piyano Resitali , 8 haziranda,  Quiseppe Nova ve  Giorgio  Costa’nın Piyano Flüt Resitali, 12 Haziranda  Finlandiyalı Sanatçılar  Linda  Hedlund ve Elisa Jarvi’nin  Keman –Piyano Resitali ve 15 Haziran’da Mezzo Soprano Dilşad  Asedova ve Piyanist  Atakan Sarı’nın  Şan Resitali yer alacak.

Festival, 18  Haziran  Çarşamba günü, İtalyan sanatçılar; Soprano Alessandra   Negri,Trompet Sanatçısı Lillian Stoimenov ve Piyanist  Stefano Chiozzi’nin Oda  Müziği Konseriyle sona erecek.