Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’nun organize ettiği 10. Kıbrıs Tiyatro Festivali yarın başlıyor.

Belediye Tiyatrosu’ndan yapılan açıklamaya göre, 30 Eylül Pazar gününe kadar sürecek olan 10. Kıbrıs Tiyatro Festivali, “İnsan Kalmakta Direnmek” belgisiyle perdelerini açacak.

Festival Komitesi Başkanı Yaşar Ersoy, konuyla ilgili açıklamasında, festivali seyircinin büyük desteğiyle yaşatarak 10’uncu yıla ulaştırmanın bahtiyarlığının büyük olduğunu vurguladı.

Festivale destek olanlara teşekkür de eden Ersoy, birbirinden değerli oyunların yer alacağı Festivalde başkent Lefkoşa’nın tam bir tiyatro şölenine ve coşkusuna sahne olacağını kaydetti.

Adana Devlet Tiyatrosu “Murtaza”, Oyun Atölyesi “Antonis Ve Kleopatra”, Ankara Devlet Tiyatrosu “Sırça Kümes”, Dostlar Tiyatrosu “Ben Bertolt Brecht”, Ankara Devlet Tiyatrosu “Soğuk Bir Berlin Gecesi”, Ankara Sanat Tiyatrosu “Zübük”, Ankara Devlet Tiyatrosu “Bir Delinin Hatıra Defteri” ve “Rab Şeytana Dedi ki”, İstanbul Tiyatro Pera “Ah Smyrna’m Güzel İzmir’im” oyunlarıyla festivalde yer alacak.

Toplam 9 oyunun 13 kez oynanacağı festivalde, Genco Erkal, Haluk Bilginer, Zerrin Tekindor, Erdal Beşikçioğlu, Tülay Günal, Nesrin Kazankaya, Emre Karayel, Defne Halman, Mert Fırat, Onur Ünsal, Devrim Evin, Meltem Keskin Bayur gibi  sanatçılar yer alacak.

10. Kıbrıs Tiyatro Festivali’nde “Bir Delinin Hatıra Defteri” oyunu hariç tüm oyunlar YDÜ Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi’nde saat 21.00’de başlayacak. “Bir Delinin Hatıra Defteri” oyunu ise Küçük Kaymaklı’daki Halk Sanatları Derneği Lokali’nde sahnelenecek.