*Kız arkadaşını darp etti...Teminatla srbest.

*Uyuşturucu sattı... Teminatla serbest.

*Adam kaçırdı...  Teminatla serbest.

*Tehdit etti... Teminatla serbest.

*Şirketi sirkat etti... Teminatla serbest.

Ve bunun gibi cezai işlem gerektiren, suç unsuru işlevlerinin hepsi TEMİNAT İLE SERBEST. 

Fakat bu bambaşka, bunun adı TECAVÜZ. Yeltenme değil, taciz değil, mahkemeye kadar taşındığınıa göre iftira da diyemeyiz. Bu suçun işlendiği apaçık ortada. Rızası dışında bir insanlık dışı harekete magruz kalanıp vede dahi ıspatlanıp yargıya taşınıyor. 

Peki....

Nasıl olur da bu şeklide bir suçu teminata bağlanır. Birde muazzam teminat süsü ile 450 bin TL teminat diyerek serbest kalması sağlanıyor. Diyoruz ya , suç ıspanlamış irade dışında gerçekleşen olayın zanlısını neye dayanarak teminat ile serbest bırakılıyor. 

Böyle komik rakamlar ile (450) bin TL imza atıp  ve ilerde yargılanmayı,  bekleyeceği güne kadar aynı suçu , diler aynı kişiye veya bir başkasına yapmayacağın garantisi o ödediği rakam mı?..

Bu olay, komşu' nun camını kırmaya benzemiyor. Bu olay köpek yaralamaya da benzemiyor.  Bu çok ağır bir suçtur!!!
Belli ki karşılıklı anlayış ile olmamış. Belli ki bir  taraf  kendisine yapılan suçu şikayet etmiş. Hemen yargılanıp, ceza hükmünün verileceği bir suçtur. Teminatı yatırıp serbest kalınca, adalet sağlanmış mı oluyor? 

Bu olaya mağruz kalan kişinin, kendi ve de ailesinin şu saatten sonra nasıl rahat olmasını bekliyorsunuz ki?.. Bu  suçu işlemiş olan, zanlının başka bir kişiye aynı muameleyi yapmayacağ ne malum?..  Ülkenin her yerinden suç patlıyor. 

Evler açılıyor, şirketler soyuluyor, alacak- verecek davaları yüzünden adamlar kaçırılıyor.  Her gün en az bir kadına şiddet, beş hırsızlık, on uyuşturucu olay ve haberlerine tanıklık ediyoruz. 

Yerli halk yavaşca,  sessizce adayı terk ediyor. Gençler her geçen gün , gelecek kaygısına bağlı olarak planlar yapıyor. Asayiş, huzur ve adalet bir ülkenin can damarıdır.

 Hepsi tükendi bitti. Her gün bu kadar olumsuz haber ile karşılaşıyor ve de bunları yaşayan insanlar varsa, anladığımız o ki can damar patlayalı çok olmuş.


BU YAKIT İLE DE  OLMAZ... ADA'NIN GERÇEK KARANLIĞINA, NASIL BİR ÇÖZÜM BULACAKSINIZ?...

KARAKUŞ