KOLTUK SEVDASININ ACI YÜZÜ....

Koca bir ülke...

Hepimiz bu ülkenin vatandaşlarıyız, hepimiz burada yaşıyoruz. Hepimiz çeşitli kesimlerde, kurumlarda hizmetler veriyoruz. Halkın süre gelen sorunlarına ilaveten sağlık sorunu yaşayan büyük meblalar ile hayata döndürülmeyi bekleyen ne kadar vatandaşınız var çok sayın Devlet-i Aliyye büyüklerimiz biliyor musnuz? Bu insanların ne kadar farkındasınız ?

Bizleri seçim zamanında mı hatırlıyorsunuz sadece? Halkın hangi kesimi ne durumda? Kim ne kadar yardıma ihtiyaç duyuyor? Nerede ne olduğunu devlet başındaki beyler hanımlar ne kadar bilği sahibisiniz?

Omurgasız iktidarınızın artık tehlikeli bir hal aldı.

7 aylık bir bebeğimiz SMA -tip 1 hastalığı ile mücadele veren ASYA bebeğimizi hepimiz biliyoruz değil mi? Evet biz biliyoruz. Peki Devlet-i Aliyye büyüklerimiz bizle birlikte bunu bilmerine rağmen ne yaptınız?

Koca bir HİÇ......

Kendilerinin yaptıkları bu koca HİÇ yetmiyor gibi bir de bir şeyler, yapmak için uğraşan halkı da engellediler.

Hiç derdim yokmuş gibi bir de geceler uzadı ve daha çok şey düşünüyor oldum. En çok beni düşündüren ve beni kemiren şu soruyu sizlere Sayın Sağlık Bakanım ve Başbakana sormak istiyorum. ASYA bebeğimizin tedavisini üstlenen Türkiye Cumhuriyetinde ne oldu ki Yunanistan üzerinden Güney Kıbrıs'a gönderildi?

* Hangi siyasi çıkarınız baltalandı? Ne dönüyor telefon konuşmalarınızda? Bizim için ASYA bebeğin kendi ülkesinde tedavi olamamsı büyük bir utançken el kadar bebeğin ülkeden ülkeye taşınmasın makamınız bir yana insani olarak hiç mi rahatsız etmiyor sizleri?

*Asya bebek için başlatılan kampanya eylemi sırasında Sağlık Bakanlığı önünde yaşanan utanç görüntüleri. Halkı ve polis karşı karşıya getirmek ve sizler böyle anılmak... Bu kadar rahatlık da pes...

*Kendi ülkesinin çocuğuna bir yardım eli uzatmaktan , aciz bu ülkenin başındaki zatlar önce Türkiye’nin uzattığı yardım eline sustunuz.

*ASYA bebeğimiz Türkiye Cumhuryeti vatandaş olmak zorunda ve tedavisine başlanmalı dendi . Yine sustunuz...

*Son günlerde ASYA bebeğin her geçen gün ölüme , biraz daha yaklaşmasını izleyen ve onun tedavisi için yapılması gereken ne varsa bunu yapmak için hiç bir atılımı olmayan. Seçimlerinizin, koltuklarınızın bir bebekten bir hayattan daha önemli olduğunu, bizlere bi kez daha ispatlayan bu ülkeyi yöneten sizler utanç sessizliğinizin hakim sürdürdüğü şu sıralarda neler yapıyorsunuz?

Evet seçim heyecanınız var... çok pardon rahatsız ettik..

. *Çok Sayın Şener Elcil'in var gücü ile gerirtiği özel uçak ASYA bebeğin Güney Kıbrısa götürüldüğü sırada soruyorum Başbakan Sayın Saner 'e o sıralarda Miss Kuzey Kıbrıs güzelik yarışması , adayları ile yemekte olmak nasıl bir duygu idi???

* Sayın (Sağlık) bakanı Üstel... ASYA bebeği hatırladınız mı? Ne yaptınız ? Koca bir HİÇ .... Yakından takip ediyormuşunuz.. onu herkes yapıyor.

* Çok derin hesaplara girmeyin ya. Zaten girseniz halk borçlu çıkar. Kuzey Kıbrıs'taki 2 tane zaten başka da yok. 2 büyük telefon operatörünün 50.000 bin abone faturalarından sadece 5 TL alarak bu çocuğun tedavi masrafının kat be kat karşılayacağının planını yapmış olsanız bu utançı ülke olarak yaşamayacaktık.

Bizim yine sizler için vardığımız kanı ve sonuç değişmedi. Siyaset uğruna , seçim uğruna koltuk uğruna kendi vatandaşına, ölüm kalım mücadelesinde el uzatmayan bir yönetimle iç içe yaşıyoruz... Ama sizlere değil bizlere yazık!!! Bizlere yazık ki sizleri oralara taşıyoruz bizleri hiçe saymanız için.

Ben siyasetci değilim hiç de anlamam. Koltuk sevdası mı ? Ben evde kendi koltuğuma bile oturmam. Ben bir Başbakan olarak elim varmazdı 10.000 TL (On Bin) bağış yapmaya. Ben sade bir vatandaş olarak 100.000 bin TL (yüz bin) açmaya hazırdım kapıyı. Koskoca Sağlık Bakanlığı, Başbakanlık ise susmayı tercih etti.

Sayın Şener Elcil sizlere ASYA bebek adına biz halk olarak teşekkür ediyoruz. İyi ki sizin gibi insanlar hala nefes alıyor. ASYA bebek sen bizleri affet. Sağlıklı bir şeklide bize geri dön kızım....

KARAKUŞ