Güne günlük döviz kurlarını vererek başlayalım. 1 Dolar 8.47 TL. 1 Euro 9.93 TL . 1 Sterlin 11. 42 TL. Döviz uzmanı değilim ama her vatandaş gibi alış veriş yapan bir bireyim.

Tabi ekonomisi güçlü olan ülkemiz için bu kurların hiç bir önemi yoktur. Ülkemiz Katarı ve Dubai'yi kıskandıracak seviyede. İhracatta rekor üstüne rekor kırıyoruz. Bu yıl itibarı ile gayri safi milli hasılamız G8 ülkelerinin üzerinde seyretmekte olduğu için bu kadar rahat yazmak istedim.

Özellikle hükümetimiz büyük bir ekonomik atılım gerçekleştirerek bacasız sanayii olan organize halde açılışları yapılan devasa market zincirlerini hayatımıza kattı. Bilmiyorum en son ne zaman fiyatlara göz attınız ama ben bu sabah şöyle bir göz atmak istedim.

Domates 1 Euro . Salatalık 1 Dolar . Kapya biber 1 Sterlin. Hükümetimiz ekonomide o kadar başarılı ki bu saydığımız 3 kalem ürün , 1 birim olarak 1 TL ye tekabül etmekte.

Malesef artık ülkemizdeki denetimsizlik o kadar başını alıp gitti ki tefecilerin yerine marketler, toptancılar ve tüccarlar aldı. Özellikle ekonomi bakanlığın başında oturan süper güç ve Fatih'in Fedaisi Malkoçoğlu bünyesinde olan Ticaret odası bu sıralar ne yapmaktadır?

Askari ücret komisyonunun bir günde 3 kez toplantıya girip sonuçsuz çıkmasına hiç girmeyelim yaşlanarak çıkarız oradan.

Fakiri daha fazla fakirleştiren zengini daha fazla zenginleştiren bu düzene ne zaman dur denilecek?

Hükümetin her defasında halkı daha fazla sömürmesine izin verdiği tefeci bankalara , aç gözlü tüccarlar , halkın cebinden azar azar çalan market sahiplerine , başını kuma gömen koltuklara yapışan beyni fosileşmiş siyasilere ne zaman dur diyeceğiz ?

Ev kirasını dahi ödeyemeyen elektrik borcu yüzünden ekektirigi kesilen parası olmadığı için hastane kapısından dönen insanları yokluğa terk eden evine ekmek dahi götürmekte zorlanan aynı zamanda orta sınıfı yok edip zengin ile fakir arasındaki derin uçurumu sağlayan bu zihiniyete ne zaman dur diyeceğiz?

Kurultay hesapları yaparak tek amacı kişisel güç elde etmek olan köhneleşmiş düzenin yaratmış olduğu belirsizlik düzenine ne zaman dur diyeceğiz?

Sosyal devlet anlayışı ile devletin başına hükümet edenler özel sektör zihniyeti ile ülkeyi kaosa sürüklemekten ne zaman vazgececeksiniz?

Bu ülkenin insanları bunları gerçekten hak ediyor mu?

Halk artık yanında olan siyasiler halkın yanında olan banklar halkın yanında olan tüccarlar halkın yanında olan denetleme mekanizmasını hissetmek istiyor .

Eyy hükümet edenler seçim döneminde kapılarına kadar gittiğiniz ve (Yarın sandıkta ne yapacağını biliyorsun ) kardeşim dediğiniz ve bir daha değil semtine yolda görseniz tanımamazlıktan geldiğiniz bu halk , kendi vatandaşımız bunu mu hak ediyor?

Bir defa olsun şapkanızı önünüze koymayı deneseniz !

KARAKUŞ