KIYAMET KOPACAK DERKEN....

Sayın CTP genel başkanı Tufan Erhürmanın Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra kullanılan oy, kullanan seçmen sayısına yönelik son dönemde verilen vatandaşlık , neticesinde gerçekleşecek olan anomali artış nedeni ile yapış olduğu açıklama neticesinde kullanmış olduğu "KIYAMET KOPACAK" cümlesinin ne anlam ifade ettiği ile ilğili ayrıca bu konu ile ilğili nasıl bir yol izleyeceği şu an tüm ülke merak içinde...

Peki sayın Erhğrman ne yapacak? Nasıl bir yol izleyecek?

Bilindiği üzere Sayın Erhürman bir hukukçu Bu durumu hukuk yollarla mı çözecek ? Yoksa şu anda kimsenin kestiremediği bir formül mü var? Herkeste çok iyi biliyor ki Sayın Erhürman önceden hazırlığını ve zeminini yapmadığı hiç bir konuyu gündem yapmaz . Örnek yakın bir geçmişte "Eğer Meclisi Açarsanız " konuşacağız dediğini de hatırlıyoruz. Ve meclis açılmadı... Bu nedenle şu anda peynir ekmek gibi vatandaşlık dağıtan hükümet kanatı Sayın Tufan Erhürman'ın açıklamasından sonra eminiz ki paniklemiş durumda. Bu da bize gösteriyor ki ilerleyen günlerde verilen vatandaşıklar şu anki hükümet edenlerin başını bayağı ağrıtacak. Şimdiden hükümet edenlere Sayın Erhürman karşısında Allah kolaylık versin. Şimdilik yukarıda bahsedilen konuyu ilerleyen günlerde gelişmelere göre detaylandıracağız.

Gelelim Sayın Ersan Saner'in her zaman dilinden düşürmediği "Ateşten Gömlek Giydik" sözünün kullanmak süreti ile devamlı olarak Sayın Erhürmanı ima etmesi konusuna.

Aslında bu konuya açıklık getirelim . Sayın Erhürman hükumeti kurma dönemi aldığı dönemde yapmış olduğu 6 partinin anlaşarak bir seçim hükumeti kurma teklifini. Ayrıca bu seçim hükümetinde 6 parti başkanın , hiç bir makamda bulunmayarak teknokrat bir hükümet kurulması teklifine Sayın Saner katılmayarak, o zamandan aslında amacının kedisinin Başbakan sıfatına erişmek olduğu şimdi daha iyi anlaşılıyor ne dersiniz? Hatırlanacağı gibi bu konu ile ilgili gerçekleştirilen 5 parti başkanının katıldığı yemekli toplantıdan sonra o gün yemeğe katılan, parti başkanları Sayın Erhürman'ın bu önerisine sıcak bakmışlar kendi parti kurumlarında bu öneriyi , tartışıp en erken zamanda Sayın Erhürman'a bu teklifi ile ilğili olumlu veya olumsuz görüşlerini bildireceklerini başında beyan etmişlerdi.

O toplantıdan sonra ayükaya çıkan ve günlerce basında yer alan HP'den 3 vekilinin istifa edeceği ve bağımsız olarak yollarına devam edeceği haberlerini hatırlıyorsunuz değil mi? Bunun üzerine Sayın Erhürman da ilğili partililerle tekrardan görüşerek bu şeklide çıkan haberlerin sonrasında, böyle bir hükümetin halka faydalı olup olamayacağını , görüştükten sonra kendi parti meclisi ile yaptığı istişare toplantısı neticesinde teknotrak hükumetin kurulamayacağını bu nedenle de almış olduğu hükumeti kurma görevini (süresi olmasına rağmen) daha fazla hükümetsiz kalmaması adına görevi tekrardan, Cumhurbaşkanına iade etmişti.

Sayın Cumhurbaşkanı da yapış olduğu açıklama sonrasında tekrardan Sayın Saner ile görüşme yaparak, hükumeti kurup kurmayacağı ile ilğili bilği alış veriş sonrasında nasıl bir yol izleyeceğini açıklayacağını söylemişti. Bunu da hatırlıyoruz değil mi ? Şimdi anlaşılıyor ki HP 'den ayrılan 3 vekilden 2' si yapmış oldukları açıklama ile bundan sonraki siyasi hayatlarına UBP devam edeceklerini belirtmiş olmalarının gerçek nedeni de o dönemde HP' den neden ayrıldıklarını belli etmiş oldular.

Şimdi tüm bunlar karşısında Sayın Tufan Erhürman'ın "KIYAMET KOPACAK" söylemini tecrübelerine vermek hak reva değilimdir???

KARAKUŞ