Serbest Kürsü / Levent Özadam

[email protected]

Kafalar o kadar çok karışık ki doğru ile yanlışı artık ayırt edemeyecek duruma geldik...

Suçlamalar arka arkaya yapılıyor!

Öyle iddialar var ki insanın tüyleri diken diken oluyor...

Yani duyduklarımız sıradan insanlardan da değil!

Bakanı var, üst düzey yetkilisi var, epey ünlü iş insanları var...

Bir de basında çıkan çelişkili haberler ve yorumlar var!

Karpuz gibi ikiye bölündük yine...

Bilgi kirliliği de muhakkak vardır çünkü bir konu üzerinde iki taraf varsa birbirlerine yüklenmek için her yolun mübah olduğu bir ülkede yaşıyoruz!

İyi de biz doğruyu nasıl ve kimden öğreneceğiz...

Madem ki böyle önemli bir konuda menfaatler çatışmaya başladı, madem ki basın da taraf oldu kim kamuoyunu doğru bilgilendirecek!

Peki ya devlet bu işin neresinde?

...

Konuyla ilgili kafamızda çok sayıda soru işareti var...

Örneğin Lapta Belediye Başkanı’nın bu konuda ki ters açıklamaları!

Başkan diyor ki, bu şirketi biz buraya davet etmedik...

Hatta ilgili yeri gezmediklerini bile tahmin ettiğini söylüyor!

İyi de konu marina değilse bu insanlar niye buraya geldiler  de bu kadar sansasyon yaratıldı...

Oysa Bakan Üstel, dün yaptığı açıklamada, resmen belediye başkanını suçlayarak belediye başkanının açıklamalarına tepki göstererek bunun ardında başka şeyler olabileceğini ifade etti!

Siyasi hesaplaşmadan bahsetti...

Acaba parti içinde yine bir bakanlık kavgası başladı da Üstel’in rakipleri bu yola başvurarak kendisini koltuktan indirme operasyonu başlattı!

Kimdir bunlar, eğer siyasi bir hesaplaşma varsa çok zengin olduğu söylenen söz konusu şirket mi kullanılmak istendi...

...

Sonra biri bize lütfen anlatsın...

Ortalıkta Lapta Belediyesi mühürüyle hazırlanan evraklar dolaşıyor!

Bir marina ihalesinde nasıl olur da bir şirket 5 Milyon Sterlin tutarında bir fiyat verirken, diğer bir şirket nasıl olur da aynı ihaleye sadece 900 Bin Sterlin fiyat verebiliyor...

Birkaç yüz bin sterlin olsa belki anlarız da 4 Milyon Sterlin gibi bir fark olunca insanın aklına çeşitli şaibeler olup olmadığı gelmez mi!

Bu aradaki fark yoksa birileri için ayrılmış komisyon ücreti miydi?

Bu işten kimler nemalanacaktı!

Sonra bu ihaleye niçin belediye çıktı da Merkezi İhale Komisyonu tarafından çıkılmadı!

Buna sebep olan devletin içinden birileri mi vardı...

...

Dün gün boyunca teelfonlarımız susmadı, yine aynı konuyla ilgili çeşitli ihbarlar yapıldı...

Lapta marinası yoksa bir şaşırtmaca olup, hedef saptırma mıydı acaba dersiniz!

Asıl hedef yoksa Bafra ve Esentepe sahillerindeki bazı büyük araziler miydi!

Kamuoyu top yekün Lapta marinası projesine odaklanırken yine perde gerisinde başka şeyler mi tezgahlanıyordu dersiniz acaba!

Buna aracı olan devletten ve özel işletmelerden kişiler olduğu iddia ediliyor, bunların da yüklü miktarda rant elde edeceği söylentileri var, bunlar kimlerdir, ilgili şirketle nerede görüşmüş, bunlara kimler aracı olmuştur...

Hatta Girne’nin eski ünlü otellerinden Jasmine Court’un da satışta olduğu ilgili firmanın da buraya talip olduğunu ve ancak burada başka rakiplerinin de bulduğu söylemleri var, acaba basın da bu işe bilerek dahil edildi de kamuoyunda bilerek bilgi kirliliği yaratıldığı söylemlerine göre olay tamamen tezgahlanan bir senaryonun mu eseri?

...

Bu sorular kafalarda takılı olduğu müddetçe perde gerisinde yaşananlar hiçbir zaman gün yüzüne çıkmayacak, kimin suçlu kimin güçlü olduğu gerçeğini öğrenmek mümkün olmayacaktır...

Bu gerçekleri ortaya dökmek de polisiyle, mahkemesiyle tamamen devletin ta kendisinin görev ve sorumluluklarının içine girer!

O zaman devleti yönetenler ve ilgili organlar neyi beklemektedir ki geçen her gün kafalar daha fazla karışmaktadır...

Ortada yanlış bir şeylerin olduğu kesindir!

İşte devletin gücü de kudreti de burada belli olacaktır...

Artık vatandaş olarak hiçbir şeyin gizli kapaklı kalmasını, eğer bir suç varsa ortada cezasız bırakılmasını istemiyoruz çünkü buna tahammülümüz kalmamıştır!

Kimin eli kimin cebinde bilelim ki devletin varlığını da böylelikle hissetmiş olalım...

MESAJ KUTUSU

Sayın Aytaç ÇALUDA, önceki gün akşam partide yaşanan kaos ve bir bakanın istifası konusunda size önemli bir sorumluluk verilmiş diye duyduk. Bu konuda gereğini yaptınız mı yoksa bu işe bulaşmamak için bir bahane bulup işten sıyırdınız mı!

...

Sayın Emirali DEVECİ, Tarım Bakanlığı Müsteşarı olarak geçen ay alınan bir bakanlar kurulu kararını geir almak için büyük uğraş verdiğiniz yönünde şikayetler almaya başladık. Umarız marka olmuş bir işletmenin kaderiyle haksız yere oynamazsınız, uyarma ihtiyacı hissettik...

...

Sayın Ersin TATAR, hangi medya patronu ve Güney’e sağlık kontrolü için gitti ve işini halletmeyince 14 günlük karantinaya girmek zorunda kaldı. Olaya fena bozulmuş, bakalım karantinadan çıkınca manşetlerin şiddeti nasıl olacak!

...

Sayın Ayşegül BAYBARS, Merkezi Cezaevi’de bir mahkumun TC’ye iadesi için 1 aydır açlık grevinde olduğunu duyduk, sağlık durumu fena değilmiş ama yine de kontrolü elinizde tutun deriz, zira başına kötü bir şey gelirse yine bir skandal yaşanabilir...

...

Sayın Okan HACIALİ, Alayköy’de araziye bırakılan tavuk gübresinin sizin işletmeye ait olduğu yönünde yoğun tepkiler gösteriliyor. Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi ve yanlış anlaşılmalar için küçük de olsa bir açıklama şart oldu değil mi!

...

Sayın Hasan TAÇOY, vatandaş ve özellikle de esnaf ikinci paketi bekleyip nefel almayı hayal ederken akaryakıta yapılan okkalı zam da neyin nesiydi şimdi.Durum böyle olunca insan haliyle elektrik konusunda da endişe duymaya başlıyor.

...

Sayın Faiz SUCUOĞLU, bir çok özel sektör işletmesi yanında çalıştırdıklarını 15 gün işe çağırıp yarım maaş ödemeye başladı. Haliyle zonda kalan insanlar şu meşhur bin 500 TL’nin peşine düştü. Kamuoyuna detaylı bir açıklama yapmanızı bekliyorlar!

...

Sayın Hayati ÖZOK, Lapta marinası gündeme bomba gibi düşerken sizin de hemen bu bölgenin sınırında bir arazinizin olduğu konuşulmaya başlandı. Talip var mı yoksa gelen mesajlar tamamen söylentiden ibaret mi dersiniz!

...

Sayın Mustafa AKINCI, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin daha erkene alınması için yapacağınız öneriyle usta bir siyasetçi olduğunuzu bir kez daha kanıtladınız. Hazır hükümet gidip gelirken hemen her şey sizin için çalışıyor değil mi? Gerçekten de olsa da kurtulsak artık...

...

Sayın Fehmi GÜRDALLI, önceki gün Türk Ajansı Kıbrıs haber servisi yapmayınca basın kuruluşları epey zorlandı diye duyduk. Ha keşke resmi bir açıklama yapıp bilgilendirme yapsaydınız herkes de ona göre önlemini alırdı değil mi?

...

Sayın Mustafa AKTUĞ, bazı müteahhit arkadaşlar belediyenizin kendilerine yüklü miktarda borçlu olduğu yönünde şikayet mesajları gönderiyorlar. Acaba bu marina projesi de bununla bağlantılı olabilir mi!..

...

Sayın Serdar DENKTAŞ, dün gün boyunca Hüseyin Özgürgün ile önemli bir telefon görüşmesi yaptığınız yönünde haberler yayılmaya çalışıldı. Acaba birileri siyasi çıkarlarına sizi de mi alet etmeye başladılar dersiniz!