Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunan gazetesine verdiği demeçte çok keskin mesajlar vererek Kıbrıslı Türklere büyük güven vermiştir.

Kıbrıs adasının hiçbir zaman Elen adası olmayacağının altını çizen Erdoğan, Rumların bu amaçlarına hiçbir zaman ulaşamayacaklarının altını çizdiği söyleşide şu sözlerle Rum – Yunan ikilisine gayet net mesajlar vermiştir :

"Onlar, Kıbrıs’ı halen bir 'Elen Adası' olarak görmeye devam ediyorlar. Zaten 1960 Cumhuriyeti’nin sadece üç yıl içinde çökmesinin nedeni de buydu. Açıkça söylemek isterim ki Rumların bu hayalleri asla gerçekleşmeyecektir. Kıbrıslı Türkler, ortak sahibi oldukları Ada’da asla Kıbrıslı Rumların arzu ettiği şekilde bir 'azınlık' konumuna indirgenmeyecektir. Kıbrıslı Türklerin siyasi eşitliğini temel alan bir zihniyet değişikliği olmadığı sürece, çözüme yönelik müzakereler de sonuçsuz kalmaya mahkumdur."

Rum – Yunan ikilisi Kıbrısta Türk Halkını hiçbir zaman hazmedemediler ve bizleri hiçbir zaman eşit ortak olarak göremediler.

Kıbrıs sorununun bu kadar yıldır çözülememesinin temelinde yatan en önemli etken zaten bizleri azınlık olarak görmeleri değil midir ?

Kıbrısın gerçek sahibinin sadece kendileri olduğunu düşünüyorlar ve bu yüzden de hep kaybediyorlar.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşlarının çok büyük bir çoğunluğu Annan Planına evet diyerek adada barış istediğini göstermiştir.

Kıbrıs Rum Halkı ise önce Annan planına HAYIR diyerek adada barış istemediğini göstermiş, daha sonra ise Crans Montana da çözüm yolunu tıkayarak zirvenin çökmesine sebep olmuşlardır.

2018 de yapılacak Rum başkanlık seçimlerine hazırlanan Anastasiades, Kiliseden korktuğu için seçim öncesi Crans Montanadan bir sonuç çıkmasına engel olarak Rum – Yunan ikilisinin yıllardır sürdürdüğü çözümsüzlük politikalarına hizmete devam etmiştir.

Rum – Yunan ikilisi bilmelidir ki Kıbrıs adasında Türkler de en az onlar kadar hak sahibidir ve eşit ortaklık olmazsa iyi komşular olarak bu adada yaşamaya alışmalıdırlar.

Kıbrıs Türkleri kendi adalarında azınlık olmayacaklardır. Bunu Yunan basınında da bir kez daha Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan altını çizerek teyit etmiştir.

Buradan yüreğimize su serpen ve bizlere büyük moral veren sayın Erdoğan’a da teşekkürlerimizi sunarız.