Alışılmış bir son dakika haberi....

Müjdeler olsun.. antijen testleri tüm eczanelerde (ücretli) yapılabilecektir. Bizlerde günlerdir bunun sıkıntısını çekiyoruz ya... nerde yapabiliriz bu testleri diye . Çok teşekkür ediyoruz sizlere bu iyiliğiniz unutulmaz...

Cumhurbaşkanı az biraz tatil yapıp geldi. Başbakanı sorarsanız başkan olmak istiyorum diyor bu son sahnede . Aşı olunuz aşı hayat kurtarır naraları atarak yine kendi dertlerinin peşindeler. Okullar ne olacak? Eğitim nasıl ilerleyecek? Eğitim bakanı tatile mi gitti? Öğrenci taşımacılığı elini masaya vurup %70 zam yapılmadığı takdirde kontak açmayız diyor .

Sağlık Bakanlığı yoğunluktan dolayı test sorununu hala çözememiş. Test sonuçlarına gelecek olursak 140 'lar ellerine yapışmış durumda . Okul harçları el yakıyor durumda .

3 gün önce parası olmadığı için kızının okul kayıt harcını yapamayan bir babanın içler acısı hikayesine tanık olduk. Arkadaşından borç alarak kızını okula kayıt etmiş. Öte yandan eğitim bakanı başka söylüyor icraatlar başka yapılıyor . Bu gün çocuklarının eğitim masrafını karşılayamayacak bir çok aile var.

Ev derdi ,ekmek derdi ,eğitim derdi, sağlık derdi daha sayalım mı ? Bu halkın verecek parası kalmadı artık. Orta sınıf aileler şu sırlara hesap peşinde. Cumhurbaşkanı nerde ? Beteste yemekte... Başbakan nerede ? Başkan olma sevdası peşinde.

Eğitim bakanı nerede ? Gören duyan yok. Eğitim için herkes seferber olamalı bunda hemfikiriz lakin hükümet olarak asıl görev sizlere düşüyor. Geçilen bu zor zamanda ailelerin, halkın ve de çocukların yanında olmak siz hükümet yetkililerine düşer. Bizlere de düşen ne varsa yapmaya hazırız. Hangi ürüne ne kadar zam yapalımı değil.

Tüm çocuklarımıza sağlıklı bir eğitim olanağı nasıl sunarızı düşünmeniz gerekiyor. Daha nerelere başkan olurum değil. Halkımıza sağlıkta nasıl imkanlar sunabilirizin yollarını bulup uygulamak gerekiyor.

Sayın cumhurbaşkanı Amerika seyahatinize az ara veriniz de şu önümüzdeki sorunlara göz geçiriniz . Beklenenin çok altında öğrenci sayımız ile yine yıl sonu borçlanmaya doğru ilerliyoruz. Her şeyde geri kaldığımız gibi bir gün gelecek sağlıkta daha geri eğitimde daha geri bir ülke olarak yerimizde saymaya devam edeceğiz.

Ben anlamam toptan tüfekten devlet-i Aliyye işlerinden lakin iki çocuklu bir ailenin ekmek alımını dört taneden iki taneye indiğini gördüğüm an ümidimi kestim bu ülkeden. Ben bir kişi siz dikkat edin tüm halk ümidini kesmesin sizlerden...

Unutmayın antijen teslter tüm eczanelerde ( ücretli) yapılmaktadır....

KARAKUŞ