Eşitlik kelimesini ister feminist olsun ister olmasın, çoğu insandan duyar olduk!

Konu ilişkiler olduğunda da bu durum pek farklı değildir. Artık erkeklerin çoğundan “Neden ilk adımı ben atıyorum? O atsın, eşit değil miyiz? cümleleri dökülüyor.

Peki bir kadın ilgisini belirttiğinde “Yanlış anlaşılmaz mıyım?” Endişeni üzerinden nasıl atar?

İşte mesele ilginizi nasıl hissettirdiğinizde. Bazı kadınlar bunu becermekte çok usta, ancak bazı kadınlar da yanlış anlaşılma endişesinden ne yapacağını bilememekte. Peki bir erkeğe ilginizi, uygun bir üslupla nasıl hissettirirsiniz?

Adil Yıldırım, kadının kendisini ifade etme yolunun; cilve (şirin tavır) ve naz (antipatik olmadan hayır demek) olması gerektiğini savunuyor.

Kaçan Kovalanır!

Kaçmalı ama kaçarken, beni kovala sinyalini de vermek gerekli! İşte örneklerimiz:

  1. “Şu an için uygun değilim.”

Kolay lokma olmamak için “Hayır” kelimesini kullanan kadın, nasıl olur da erkeği tekrar kendine çevirebilir? Cümlenin başına eklediğiniz şu an, aslında görüşmek isterim ama zamanı daha gelmedi mesajını taşımaktadır. Yani erkek, reddedilse de tekrar deneme ümidini; şu an kelimesinin içinde bulacaktır.

  1. “Başka bir zaman yapalım, sana sözüm olsun."                                                                                                                                                                                           Yemek teklifi aldınız, ama hemen de yelkenleri suya indirmek istemiyorsunuz. Sizin belirlediğiniz bir zamana ertelemek, ipleri elinizde bulundurmanıza yardımcı olacağı gibi erkeğin saygısını kazanmanızda da destekleyici olacaktır.
  2. “Çok tuhaf, normalde bu renk gözlü erkekleri itici bulurum.”

Gözlerin güzel, demek yerine dolaylı iltifatta bulunmanız, erkeğin kafasında “Demek ki bir şansım var.” “Ne demek istedi; gözlerimi beğeniyor mu?” Sorularını doğuracaktır. Aynı zamanda ufak çaplı bir oyuna giriş yaptığınız sinyalini de verecektir.

  1. “Nasıl oldu da daha önce seni fark etmedim.”

Okul, iş vs. gibi; ortak bir mekânı paylaştığınız erkeğe, kuracağınız bu cümle; “Dikkat çekici sayılırsın, en azından şu an dikkatimi çekiyorsun.” “Seninle ilgilenebilirim, en azından ihtimalin var.” mesajını verecektir.