Parmağı Böyle Olanlar Aldatıyor...
 Üniversitesi'nin yaptığı araştırmaya göre, iki parmak arasındaki ilişkinin aldatmanın habercisi olduğu belirtildi.

Bugüne kadar çeşitli hastalıklardan yeteneğe kadar birçok özelliğin habercisi olduğu söylenen yüzük parmağı ile işaret parmağı arasındaki orantı, bu sefer eşler arasında sadakatle ilişkilendirildi.

Bild gazetesinin haberine göre, "Biology Letters" adlı dergide yer alan araştırmada, internet üzerinden 1314 kişiye cinsel hayatlarına ilgili sorular soruldu. Yüzük parmağı uzun olan kişilerde testestoron hormonunun (Erkek cinsiyet hormonu) daha fazla olduğunu baz alan araştırmada, kişilerin cinsel yaşamları ve aldatıp, aldatmadıklarına ilişkin verdikleri yanıtlar değerlendirildi.

Araştırmanın sonucuna göre yüzük parmağı işaret parmağından daha uzun olan erkeklerin yüzde 57'si, kadınların ise yüzde 43'ü partnerini aldatıyor.

ARAŞTIRMA SONUCU BÖYLE AMA…

Oxford Üniversitesi araştırma ekibinden Robin Dunbar, her ne kadar yaptıkları araştırma böyle bir bulguyu ortaya koysa da, insan ilişkilerini çok değişik faktörlerin yönlendirdiğini hatırlatarak, eşlerin birbirlerini peşinen itham etmelerinin doğru olmayacağı konusunda uyarıda bulunmayı ihmal etmiyor.