Küba’nın Camaguay kentindeki Agramonte Uluslararası Havaalanı’nda 66 adet yavru kuşu pantolonunun içine dikerek yurt dışına kaçırmaya çalışan bir kişi gümrük görevlileri tarafından yakalandı.


PANTALONUNDAKİ ŞİŞLİKLER DİKKAT ÇEKTİ


Küba Haber Ajansı’nın haberine göre, adı belirtilmeyen bir Amerikalı turist, Agramonte Havaalanı’nda metal dedektörlerden geçtikten sonra ABD’ye gitmek üzere uçağa binerken, pantalonundaki garip şişlikler gümrük görevlilerinin dikkatini çekti.

Yolcu şişliklerin torununa hediye olarak aldığı bir güvercin ve bazı oyuncaklar olduğunu söylese de görevlileri inandıramadı.



AĞIZLARI AÇIK KALDI

Amerikalı yolcunun pantolonunu çıkarttıran görevliler ağızlarını açık bırakan bir manzarayla karşılaştı. Turistin pantolonunun iç kısmına dikilmiş tam 66 adet yavru ispinoz ve sinekkuşu ortaya çıktı.

GAGALARINI BANTLADI

Kuş yavrularının ötmesini engellemek için de gagalarının bağlandığı ortaya çıktı.



Bu arada yavrulardan üçünün havasızlıktan öldüğü anlaşıldı. İspinoz ve sinekkuşları ender rastlanan kuşlar olduğu için ABD’de binlerce dolara satılabiliyor.

Kaçakçı turistin Küba’da iki yıla kadar hapis istemiyle yargılanacağı bildiriliyor.

2011 yılında da Hollandalı bir yolcu, Fransız Guyanası'ndaki Cayenne Havalimanı'nda yine benzer bir şekilde kuş kaçakçılığı yapmaya çalışırken böyle yakalanmıştı (Fotoğraf: Arşiv)