Dördün'cü gününde olan bu felaketin önüne geçilememsi ne kadar acı bir manzara.

Yollar, 5G sistemleri, hava liman hayalleri. Geçiniz Allah aşkına bu maltavatları. Koca ülke yanıyor kül olmaya ramak kaldı ve hala bizim yangınlara karşı hava itfaiye helikopterimiz,  uçağımız yok yok yok. 

Ne demek ya...

Olağanüstü bir durum, bir doğa kayboluşu hemde afet değil bu, insan gücü ile bilerek veya bilmeyerek  ama bariz ihmalkarlık sonuçu yaşanan bu milli felakattin önüne geçemiyoruz. 

İtfaiyenin,  polisin, vatandaşın cabasını asla küçümsemiyoruz,  herkes fazlasının fazlasını yapıyor. Asıl sorun sistemde asıl sorun ülkenin bu kadar çaresi bırakılmasında,  ülkenin bu denli hiç bir doğal afet veya Olağanüstü olaylara karşı tedbiri olmamasında.

Ne düşünmemiz biliyorsunuz Sayın yetkililer?...

Bugün orman yangınlarınn önüne geçilemesi, yarın savaş durumunda herkes ölecek mi demektir. Bugün o kadar alanın yanıp kül olmasına , ülke olarak sahip olmamız gereken her türlü arac gerecin yoksulluğunun bedelini yöre halkı ve canlılar bedel ödüyorsa,  yarın daha büyük felaketler karşısında ölüme mi yürüyelim diyorsunuz. 

Evet bunu söylüyorsunuz ..  

Çünkü yapamıyor, çünkü sahip çıkamıyor, çünkü kendi gücünüzü iktidar uğruna kullanıp geri kalanında batan batsın yanan yanısın ölen ölsün diyorsunuz. Kendi gözlerim ile yanan onca canlıya tanıklık etmek , bende ve bir  çok insanda travma etkisi yarattı. 

Her şeye para bulunuyor,  her şey için para akışı sağlanıyor fakat, helikopterimiz yok. Fakat uçağımız yok. Fakat cadırımız yeterli değil. Fakat komşu yardım etmezse öleceğiz. 

Sel felaketinin düşünmek dahi istemiyorum. Depremi aklıma dahi getirmek istemiyorum. Savaş durumunu görmek,  dahi istemiyorum. Çünkü bizim bunlara karşı koyacak gücümüz yok malesef. Bunu bir kez daha anladık. 

Herşeyden habersiz onca sessiz canlılar ateşin içerisinde yanıp kül oldu. Onlarca ağaç bitki yok oldu. Olmaya da devam ediyor. Çıkın bir de yukarıdan aşağıya bakınız,  sayın yetkiler kuş bakışı bakınız ne hale gelmiş güzelim ada. 

Geçmiş olsun KUZEY KIBRIS...
Geçmiş olsun yöre halkı...
Geçmiş olsun yaşlılarımız...
Geçmiş olsun çocuklarımız....
Ve bizleri affediniz tüm sessiz canlılarımız...

KARAKUŞ