Hayatta her zaman hiçbirşeyi ertelemem mümkünse tabi yapılması, gerekeni aklıma takdım mı hemen yapmaya  çalışırım. Çünkü bir saniye sonra ne olacağımız belli değil. Her şey bir  an meselesi.  Nitekim Cuma günü düşüp sol omuzumu zedeledim, kemiğim çatladı ve sol kolum dört hafta otuz derecelik bir askıda kalacak sonrasında da fizik tedavi süreci başlayacak. Dört hafta boyunca haftada bir de kontrol filmi çekmeye Dr. Akçiçek Hastanesine gideceğim. Buna da şükürler olsun diyorum daha kötüsü de olabilirdi. Kırık veya ameliyat isteyen bir durumla da karşılaşabilirdim ya da başımı vurup daha kötü sonuçlar da doğabilirdi. Halbuki düşmeden önce başıma  hiçbişey gelmeyecek gibi ertesi gün yapacaklarımı planlıyordum. Oysa şu an sol elimi çok kısıtlı kullanabiliyorum. Çok basit gibi görünen işleri tek başıma yapamıyorum örneğin saçımı tek elimle dahi  toplayamıyorum. Basit işler için bile bir başkasına muhtaç olmak gerçekten çok zor. İşte insan kendi bu gibi durumlarla karşılaştığında birde yaşlı insanlarımızın bakıma muhtaç hallerini ve çektikleri zorlukları düşünmeden edemiyor. Bu gibi hadiseleri düşünmek bile insan zihnini yoruyor duygularını alt üst ediyor ve kendinin  geçici bir süreliğine yardıma muhtaç olduğunu bilmek karmaşık hislerin yaratıcısı oluyor. Dünya yaşamında  kimseyi kimseye muhtaç etmesin dedirtiyor... O halde sağlığımızın kıymetini bilelim. Sağlıklı olmanın değeri hiçbirşeyle ölçülemez. Vücudumuzdaki tüm organlarımız önemli bir tanesinde meydana gelen bir rahatsızlık tüm dengeyi bozar ve  hayatımızı  olumsuz şekilde etkiler. Bu yüzden dikkatli olmalıyız. Kendimize bakmalıyız. Bize bahşedilen  bir vücut var ve onu korumak ona iyi bakmak onu sağlıklı tutmak bizim elimizde. Bedenimiz kadar,  ruh sağlığımız da önemlidir. Bizi üzen, zarar veren olaylar ve insanlardan uzak durmalı ve bizi mutlu eden insanlarla olmalı ve bizleri mutlu eden olaylarla ilgilenmeliyiz.

Tabii ki benim yaşadığım gibi görünmez kazalar yaşayabiliriz. Herşey biz insanlar için vardır. Ama yaşadığımız bu tür olayları bedenen ve ruhen en az zararla atlatabilmek için bedenen ve ruhen sağlıklı olmalıyız.

Yaşam zordur. Yaşamın kendisine hakim olmak için gösterdiğimiz çabalar vardır. Bayram günleri manevi duyguların yoğun olduğu günlerdir. Belli ki bu günler insanın duaya ihtiyacı olduğu kadar dua etmesi de  gerekendir. Dua etmek koruyucudur insanı tehlikelerden de uzaklaştırır. Demek ki hayatta her günümüzü son günümüz gibi ama hiç ölmeyecekmiş gibi yaşamak için çaba göstermeliyiz. Hepimiz için  mutlu, huzurlu ve sağlıklı günler için dua edelim ki tanrım hepimizi korusun...