Bugün bazı tetkiklerimi yaptırmak için Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesine gittim. Hastane her zamanki gibi kalabalıktı. Tetkiklerimin yapılacağı bölümün yerini öğrenmek için danışmaya başvurdum. Ordaki görevli bayan gayet sempatik ve ilgiliydi. Güler yüzle gideceğim yeri bana tarif etti. Oraya giderken daha önce gerek hastanede ve gerekse Sağlık Bakanlığında çalıştığım için tanıdığım arkadaşlara selamlaşarak gidecegim yere gittim. O bölümde sekreterlikte de iki bayan görevli oturuyordu onlar da gayet sempatik ve ilgiliydiler. Böyle insanlarla  karşılaştığım  için kendimi şanslı hissettim çünkü hastaneye bir rahatsızlığınız olduğu için gidersiniz ve orada karşılaştığınız personelin tavrı sizin moralinizin şekillenmesinde etkilidir. Beklentiniz güler yüz ve sorularınıza cevaptır. Bu bir hasta için çok önemlidir.

Hastanede çalışmak gerçekten zordur. İnsanlarla sürekli muhatap olmak insani hakikaten yorar. Ama böyle bir yerde çalışacaksanız sabırlı, anlayışlı ve hoşgörülü olmalısınız. Böyle bir işe girecekseniz gerek doktor gerekse hemşire gerekse memur yani sağlığın her kademesinde olacak olan kişi bilecek ki bu iş yirmi dört saat süren gecesi gündüzü olmayan nöbetli, yıpratıcı, yorucu, tatil günü belli olmayan ağır bir iştir. Bunları bilerek bu alanda çalışmanız gerek. Ben hastanede Laboratuvarda 17 yıl kimyager olarak çalıştım. Bu süreçte herkese elimden geldiğince yardım ettim ve her zaman güler yüzle hastalara yaklaştım. Hastaların ve personelin memnuniyeti benim hayattaki en büyük kazancım. Bu maneviyatın değeri paha biçilemez.

Hastane koridorlarında çok farklı hasta gördüm. Allah herkese acil şifalar versin. Ben her zaman şükreden bir insanım ve yine halime şükrettim. Çaresi olan her hastalık bizim için bir sınavdır. Sağlığımızın kıymetini anlamak  için  maalesef hastalanmamak gerek. Oysa sağlıklı olduğumuz zaman keşke sağlığımızın kıymetini bilebilsek. Hayattaki en büyük şans sağlıklı olmaktır.Sağlığınız yerindeyse geriye kalan herşeyi halledersiniz. Kaybettiginiz her şeyi geri yerine koyabilirsiniz ama sağlığınızı kaydettiğinizde telafisi mümkün olmayabilir.

Covid_19 salgını  ülkemizde  yeni sosyalleşme döneminde havadan denizden, karadan sınırların açılması ithal virüs taşıyıcı olarak adamıza o kadar tahlil istenmiş ve yapılmış olmasına rağmen bir şekilde girmekte ve maalesef vakalar çıkmaktadır. Tedbiri elden bırakmayınız. Maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyunuz ve kendinizi, aile büyüklerini, çevrenizi, sevdiklerinizi salgın tedbirleri ile  korumaları açısından ikaz ediniz.

Hayatınızda sağlığın önemini unutmayın, unutturmayın...