Yağları eritmek, hastalıklara karşı dirençli olmak ve kolesterolü düşürmek için beslenmeye dikkat etmek gerekir. İşte öğünlerinizde bulunması gereken besinler…

Yumurta

Söz konusu kahvaltı olduğunda aslan gibi yemekten kaçınmayın. Kahvaltı menünüzde ise yumurta mutlaka bulunmalı. Bir yumurta sadece 72 kaloridir ve 6 gr protein barındırır. Kahvaltıda karbonhidrat yerine protein almak kilo verme oranını % 65 arttırır.

Yeşil Çay


Araştırmalar çay çeşitlerinin sağlığa faydalarını her geçen gün ikiye katlamaktadır. 40.000 Japon üzerinde yapılan 10 yıllık bir araştırmada, günde 3-4 bardak yeşil çay içen yetişkinlerde erken ölüm riskinin % 26 oranında azaldığı kaydedildi.

Sarımsak

Sarımsağın içerisinde bulunan alisin maddesi, antibakteriyel özelliğe sahiptir ve vücudu hastalıklardan korur. Mucize bir besin olan sarımsak aynı zamanda yağ depolanma oranını da düşürür. Yemeklerinizde sarımsak kullanmaya özen gösterin.

Greyfurt

Obezite sorunu yaşayan 100 kişi üzerinde yapılan araştırmada, her öğün yarım greyfurt yiyenlerin 3 ayda ortalama 1.6 kilo verdiği tespit edildi.

Biberler

Tüm biberler antioksidan deposudur.  Rengarenk biberlerde ayrıca bol miktarda beta karoten bulunur.  Bu besin değerleri bağışıklık ve sindirim sistemini destekler. Ayrıca metabolizmayı da hızlandırır.