Yunanistan ve İtalya’da faaliyet gösteren insan ticareti çetesinin başındaki 48 yaşındaki Andreas Loizu’nun, dün, Selanik’te tutuklandığı bildirildi.

Politis gazetesi ve diğer gazeteler, çetenin Selanik’teki havalimanı aracılığıyla Avrupa’ya kaçak göçmen ticareti yaptığını kaydederken, Loizu’nun yanı sıra, çetede yer alan iki Rum’un daha tutuklandığını yazdı.

Haberde, Loizu’nun tasarrufunda çok sayıda sahte kimlik ve pasaport bulunduğu kaydedilirken, Loizu’nun 2004 yılından beri Rum polisi tarafından da aranmakta olduğu ifade edildi.

GÖÇMENLERE ZİYARETÇİ STATÜSÜ VERİLDİ

Gazete, bir diğer haberinde de, Baf açıklarındaki gemiden kurtarılıp, Lefkoşa Rum Kesimi’ndeki “Kokkinotrimithia” (Koçinotrimitya) köyündeki tesislere yerleştirilen 337 göçmene, istedikleri ülkeye gidebilmelerine olanak tanıyacak işlemleri yapabilmeleri için, 3 aylık ziyaretçi statüsü verildiğini bildirdi.

Bu statünün,  göçmenlere ada içerisinde istedikleri yere özgürce gidebilmeleri olanağı tanıdığını kaydeden gazete, göçmenlerden ikisinin Rum Yönetimi’ne siyasi sığınma talebinde bulunduğunu yazdı.