Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Hastanesi bünyesinde, kardiyoloji, kalp-damar cerrahisi ile kalp nakil hizmetleri verecek Kalp Merkezi kuruldu.

YDÜ Hastanesi Başhekimi Dr. Sevim Erkmen, hastanede düzenlediği basın toplantısında merkez hakkında bilgi verdi. Basın toplantısına, Kalp Merkezi'nde görev alan Prof. Dr. Cihangir Canver, Prof. Dr. Ertan Sağbaş, Prof Dr. İlhan Sanisoğlu, Prof. Dr. Erhan Babalık ve Prof. Dr. Barış Ökçün de katıldı.

Başhekim Erkmen, ''Merkezde, YDÜ Hastanesi bünyesinde görev alan dünya çapında branşının otoritesi 8'i profesör 12 kişlik ekibin görev yapacağını'' belirterek, 7 gün 24 saat kesintisiz hizmet verecek merkezin 2 yıllık hazırlık sonucunda kurulduğunu söyledi.

YDÜ Hastanesi'nin 2010 yılında hasta kabulüne başladığını anımsatan Erkmen, dünyada ve KKTC'de en fazla ölüm nedenlerinin başında gelen kalp damar rahatsızlıklarına en erken müdahaleyi yaparak, daha fazla insanın hayatını kurtarmak amacıyla sürdürülen çalışmalar sonucu kurulan Kalp Merkezi'nin hizmete başladığını anlattı.

 Kalp Merkezi'nin en son teknolojiye ve geniş donanımlı alt yapıya sahip olduğunu ifade eden Erkmen, merkezin, kardiyoloji, kalp-damar cerrahisi ve kalp nakil hizmetleri vereceğini kaydetti.

Görüşlerini aktaran profesörler de, ''merkezin en son teknoloji ile donatıldığını ve dünya çapında bir merkez olduğunu'' ifade ederek, organ nakline hazır olduklarını, bir kaç aya kadar böbrek nakline başlanacağını söyledi.