BİR KIBRISLI TÜRK ARACIYLA TAŞAN DERENİN SULARINA KAPILARAK SÜRÜKLENDİ

BARAJLAR TAŞTI

Son birkaç gündür adayı etkisi altına alan yağışlı havanın, Güney Kıbrıs’ta da etkili olduğu bildirildi. Yağışlardan en çok Limasol ve Baf etkilenirken, Baf’ta taşan bir derenin sularına kapılan bir Kıbrıslı Türk’ün sürüklendiği, “Argaka” barajının taştığı, bazı yolların sular altında kaldığı ve bazı mağazaları da su bastığı belirtildi.

Alithia gazetesi, Baf’a bağlı “Kholedria” (Holetria) köyüne doğru aracıyla seyreden, ismini belirtmediği bir Kıbrıslı Türk’ün, bölgede taşan bir derenin sularına kapılarak sürüklendiğini, ancak aracını zamanında terk etmeyi başararak, derenin bittiği bölgedeki “Asprokremmo” barajına sürüklenmekten son anda kurtulduğunu yazdı.

Gazete, yine Baf’a bağlı “Latsi” turistik bölgesinde bulunan bazı mağazaların da aşırı yağışlardan nasibini alarak sular altında kaldığını kaydetti.

Larnaka’da da yağışlar nedeniyle birtakım problemlerin yaşandığını belirten gazete, bazı yolların sular altında kalması nedeniyle sürücülerin zor anlar yaşadığını yazdı.

Öte yandan Fileleftheros gazetesi ise, Baf’taki “Argaka” barajının dün, saat 16:00 sıralarında taştığını bildirdi.

Bu arada, Rum Haber Ajansı da (KİPE), Baf’taki “Pomos” ve “Arminos” barajlarının bugün sabah saatlerinde taştığını haber verdi.