1. Vücudumuz aspirin üretiyor

Meyve ve sebze yediğimiz zaman vücudumuz kendi aspirinini üretebiliyor. Araştırmalar meyve ve sebzelerde bulunan benzoik asit alan kişilerin salisilik asit üretebildiğini gösteriyor.Bu madde aspirinin temel etken maddelerinden biri olarak biliniyor.

2. İş yerinde kestirmek patrona da fayda sağlıyor

20 dakikalık şekerleme ruh halini dengeliyor ve üretkenliği arttırıyor. Şekerleme sonrasındaki dinlenmişlik hali saatler boyu devam ediyor. Ayrıca şekerleme sayesinde kalp de normal ritmine geri dönüyor. Yunan gönüllüler üzerinde yapılan bir araştırma haftada 3 kez şekerleme yapan kişilerde kalp rahatsızlıkları riskinin %37 oranında azaldığına dikkat çekiyor.

3. Orgazm erkeklerde hapşırmaya neden oluyor

Orgazm sonrasında bazı erkekler ağrı, baş ağrısı veya hapşırma gibi durumlar yaşayabiliyor. Orgazm sırasında sinir sistemi tam kapasite çalışıyor. Hapşırmaya önerilen açıklama ise beyinde orgazm merkezinin esneme ve hapşırmaya çok yakın olması. Bu bölgelerin birbirinden etkilenebileceği iddia ediliyor.

4. Herkesin dil dokusu farklı Parmak izi gibi

her insanın dil izi farklıdır. Dil hem psikolojik hem de fiziksel açılardan bilgi veriyor. Yapısı gereği tekil bir organdır ve hiç bir insanın dili başka birine benzemez. Şekil, büyüklük ve uzunluk açısından herkesin dili farklıdır.

5. Beyaz tenlilik zamanla ortaya çıktı

Bir zamanlar insanların tümü siyahiydi. Beyaz ten insanların göç etmesine bağlı olarak ortaya çıkmıştır. Ten rengi olmasaydı herkesin cildi krem beyazı gibi görünürdü. Cilde yakın kan damarları hafif bir kırmızılık katmaktadır. Sarı bir pigment de bulunmaktadır. Sepya tonlarındaki melanin ise ultraviyole ışınlarına tepki olarak daha fazla bulunduğunda kişi siyahi olmaktadır. Tüm bu dört renk tonu dünya üzerinde farklı oranlarda karışarak kişilerin ten rengini belirler.

6. En kalın cilt dokusu ayaktadır

Avuç içi ve ayak tabanındaki derinin kalınlığı 4 mm'dir ve vücutta derinin en kalın olduğu yerdir. Ayaktaki en kalın deri ise topuk kısmındadır. Burası ayrıca en fazla ter bezinin bulunduğu bölümdür.

7. Apandist aslında faydasız bir organ değil Gereksiz olduğu sanılan apandist aslında insan bağırsağında yaşayan yararlı bakterilerin yaşadığı bir organdır. Yararlı bakteriler sindirime yardımcı olur. İshal söz konusu olduğunda bu bakteriler dışarı atılır ve yeniden üretilmeye başlar.

8.Boyumuz sabah daha uzundur

Boyumuz sabahları akşamdakine oranla daha uzundur. Çünkü diskler arasındaki sıvı uyuduğumuz sırada yenilenir ve bu sayede 1,5 santim daha uzun oluruz. Gün ilerledikçe ayakta durmanın da etkisiyle diskler sıkışır ve minik bir kısalma söz konusu olur.

9. Kendini sindirmemek için mide duvarı her 3 günde bir yenilenir

Mide asiti çok güçlü ve yakıcı bir maddedir.Mide hücreleri tarafından normalde metallerin işlenmesi sırasında kullanılan hidroklorik asit salgılanır. Ancak mide duvarındaki mukus yüzey bu asidin güvenli bir şekilde vücutta tutulmasını sağlar.

10.Sarışınların daha çok saçı vardır

Saç rengi gürlüğünü de belirler. Normal bir insanda 100 bin saç kökü bulunur. Bu saç köklerinden her biri insan yaşamı boyunca 20 saç teli üretebilme kapasitesine sahiptir. Sarışınlardaki saç köklerinin sayısı 146 bin civarındadır. Yani daha fazla saç üretimi söz konusudur. Kızıl saçlılardaki köksayısı ise 86 bindir.