RUM YÖNETİMİ’NİN VASİLİKO’DA SIVILAŞTIRMA TERMİNALİ İNŞASI İÇİN NOBLE VE DELEK İLE SÜRDÜRDÜĞÜ MÜZAKERELER YOLUNDA GİTMİYOR

ÜNOBLE VE DELEK SIVILAŞTIRILMIŞ RUM DOĞAL GAZININ SATIŞ MALİYETİNİN AVRUPA PİYASALARI AÇISINDAN CEZP EDİCİ OLMAYACAĞINA İNANIYOR

Rum Yönetimi’nin, Vasiliko’da doğal gaz sıvılaştırma kara terminali inşası için Noble şirketi ile yürütmekte olduğu müzakerelerin paralelinde aynı amaçla ENI-KOGAS Konsorsiyumu ile de müzakere etmeye karar verdiği bildirildi.

Fileleftheros “Terminal İçin ENI-KOGAS’a Çark... Noble-Delek’ İle Müzakerelerdeki Doğum Sorunu Konsorsiyumu Perde Önüne Getirdi... Bakanlar Kurulu’ndan Yeşil Işık” başlıklı haberinde, Rum Bakanlar Kurulu’nun, Enerji Bakanı Yorgos Lakkotripis’in terminal inşası için Noble yanında ENI-KOGAS ile de müzakere edilmesi önerisine onay verdiğini yazdı.

Gazeteye göre Rum Bakanlar Kurulu’nun dünkü kararı aslında, Enerji Bakanlığı ile ENI-KOGAS arasında bir süredir yürütülmekte olan yoğun istişarelere resmiyet kazandırdı. İtalyan-Kore konsorsiyumunun, ruhsat sahibi olduğu 2, 3 ve 9’uncu parsellerden çıkaracağı doğal gazın tek ve ana ihraç yöntemi olarak Güney Kıbrıs’ta sıvılaştırma terminali kurmayı çok istiyor göründüğü kaydedildi.

Dünkü onayın ardından, ruhsat sahibi olduğu parsellerde kullanılabilir doğal gaz miktarını belirlemek üzere önümüzdeki dönemde sondaj yapacak olan ENI-KOGAS’ ile müzakerelerin başlaması bekleniyor. Müzakerelerle, bütün Vasiliko’da sıvılaştırma terminali inşa edilmesiyle ilgili olguları, çerçeveyi ve prosedürü belirleyecek bir anlaşmaya (Project Anreement) varılması hedefleniyor.

Noble ve Delek’in, Leviathan parseline büyük yatırımlar yapmak zorunda olmaları dolayısıyla ekonomik darlığa düşmeleri ve çıkardıkları büyük miktardaki doğal gazın satışı için birçok farklı yöntem ileri götürdüğü için kara terminalinin birinci önceliği olmadığını yazan gazete Rum Yönetimi’yle yürüttükleri müzakerelerden bir sonuç beklenmemeye başladığına işaret etti.

Bunun, Noble ve Delek’le müzakerelerin çıkmaza girdiği anlamına gelmediğini, eylül ayında yapılacak yeni tur müzakerelerde Amerikan ve İsrail şirketlerinin niyetinin net olarak anlaşılacağını ancak tam da bu noktada ENI-KOGAS’ın terminal inşasına ilgisinin canlandığını vurguladı.

Gazete hem Noble ve Delek hem de ENI-KOGAS ile paralel müzakerelerin rekabet ortamı yaratacağından Rum tarafının işine geldiğini belirtti.

Gazete haberinin “ENI-KOGAS 10 Potansiyel Yatak Saptadı” başlığıyla ayırdığı bölümünde ise ENI-KOGAS konsorsiyumun, ruhsat sahibi olduğu 2, 3 ve 9 numaralı parsellerdeki iki ve üç boyutlu sismolojik araştırmalarından elde edilen verilerin incelenmesinde 3 parselde 10 potansiyel yatak saptandığını hatırlattı.

Gazeteye göre potansiyel yataklardan ilk 4’ünde yapılacak sondajların sırası ve sondaj noktaları belirlendi, iki yatakta daha sondaj sıra ve noktaları netleştirilecek. Saipem 10000 isimli sondaj matkabı Doğu Akdeniz’e gitmek üzere Mozambik’ten hareket etti.

Politis “ENI Sıcak, Noble Soğuk... LNG Terminali İçin İtalyanlarla Müzakereler Başlıyor” başlığıyla yansıttığı haberinde doğal gaz sıvılaştırma terminali inşası için Noble ve Delek ile bir yıldan fazla süredir devam eden müzakerelerden sonuç çıkmayınca Rum Bakanlar Kurulu’nun, nihai anlaşmaya (“Cyprus LNG Project Agreement”) varmak hedefiyle ENI-KOGAS ile de benzer müzakereler yapılmasına onay verdiğini yazdı.

ENI-KOGAS’ın önümüzdeki 18 ay içerisinde Doğu Akdeniz’de ruhsat sahibi olduğu üç parselde 4-6 veya daha fazla sondaj çalışması yapacağını, ilk sondajın eylül sonunda ve 9’uncu parsel içerisindeki “Onasagoras yatağı”nda yapılacağını kaydetti.

NOBLE VE DELEK SIVILAŞTIRILMIŞ RUM DOĞAL GAZININ SATIŞ MALİYETİNİN AVRUPA PİYASALARI AÇISINDAN CEZP EDİCİ OLMAYACAĞINA İNANIYOR

Gazete terminal inşası için müzakerelere Aralık 2013’te başlanan Noble ve Delek’in Güney Kıbrıs’la müzakerelerde çok da sıcak olmadıklarını belirterek şu detaylara yer verdi:

“Büyük ekonomik açılımları ve Leviathan’da doğal gaz üretimine başlamak için büyük meblağlara (6 milyar dolar) gereksinim duymaları Noble ve Delek’in Vasiliko’da masraflı (Afrodit yatağının geliştirilmesi için 8 milyar dolar) bir altyapı yatırımı için imza atmalarını engelliyor görünüyor. Daha çok da, terminalin sürdürülebilir olabilmesi için doğal gazı Leviathan’dan Vasiliko’ya nakletme konusunda isteksiz görünen şirketler terminalin mali nedenlerden dolayı sürdürülebilir olmayacağını çünkü Kıbrıs LNG’sinin toplam satış maliyetinin Avrupa piyasaları açısından cezp edici olmayacağına inanıyorlar.”