SONAR CİHAZIYLA ARAŞTIRMALAR BAŞLADI

RMMO subayı Nikos Metaksas’ın işlediği ve 5’i kadın 2’si çocuk toplam 7 kişinin öldürüldüğü seri cinayet olayıyla ilgili gelişmeler devam ediyor. Cinayetlerin aydınlatılması çerçevesinde ABD’den gelen Sonar cihazının, dün itibarıyla göreve başladığı bildirildi.

Fileleftheros gazetesi, Sonar cihazının dün, Kırmızı Göl’de araştırmalara başladığını ve bir ya da iki gün boyunca burada kalacağını, akabinde de Ksiliato gölüne giderek, orada da 2-3 gün boyunca araştırma yapacağını yazdı.

Gazete, Sonar cihazıyla yapılan araştırmaların sonuç vermemesi halinde, özel zemin penetrasyon radarı ile araştırma yapılacağını kaydetti.

KURBAN AİLELERİ YARGIYA BAŞVURMAYA HAZIRLANIYOR

Öte yandan Alithia gazetesi ise, Metaksas’ın kurbanlarının aileleri tarafından, Rum Yönetimi’ne tazminat davası açmak için girişimde bulunulduğunu yazdı.

Gazete, kurbanlarının bazılarının ailelerinin, avukatlardan konuyla ilgili danışmanlık aldığını ve Rum Ombudsman Maria Lottidu’nun da, ailelerin tazminat davasıyla ilgili süreci kolaylaştırmak için gereken prosedürleri yerine getirdiğini kaydetti.

Hukuki çevrelerin, tazminat davası açılsa ve kazanılsa dahi, ödenecek tazminatın “sembolik” olacağı değerlendirmesini yaptığını belirten gazete, bu noktada verilecek mesajın, alınacak paradan çok daha büyük bir öneme sahip olduğunu ifade ettiklerini yazdı.

SERİ CİNAYET KABİNE DEĞİŞİKLİĞİNİN DE YOLUNU AÇTI

Bu arada, Kathimerini gazetesi de, Rum Adalet ve Kamu Düzeni Bakanı Yonas Nikolau’nun seri cinayet nedeniyle görevinden istifa etmesiyle birlikte, Güney Kıbrıs kabinesinde yapılması söz konusu olan değişikliklerin yolunun açıldığını yazdı.

Gazete, sonbahar aylarında planlanan değişiklikler çerçevesinde, Rum Eğitim Bakanı Kostas Habiauris, Rum Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Vasiliki Anastasiadu ve Rum Enerji Bakanı Yorgos Lakkotripis’in adının geçtiğini kaydetti.