Güney Kıbrıs’ta sahil bölgelerinde “Kataklismos” olarak bilinen deniz yortusu kutlamalarının gerçekleştirilmekte olduğu, yerli ve yabancıların dağlık ya da sahil bölgelere akın ettiği haber verildi.

Simerini gazetesi üç günlük Kataklismos dolayısıyla Güney Kıbrıs’ın sahil ve dağlık bölgelerine büyük insan akışının olduğunu yazdı.

Dün yerli ve yabancıların gündüz saatlerinde denizde serinlemeyi tercih ettiğini, akşam ise düzenlenen etkinliklere katıldıklarını kaydeden gazete, sahil bölgelerindeki etkinliklerin bu akşam doruğa ulaşacağını, birçok sanatsal, kültürel etkinliklerin düzenleneceğini kaydetti.

Kataklismos tatili dolayısıyla bazı vatandaşların yurtdışına, bazılarınınsa sahil ya da dağlık bölgelerde tatil yaptığını belirten gazete, Kataklismos boyunca Lefkoşa Rum kesiminde büyük durgunluğun yaşandığını aktardı.

“KRİZ KATAKLİZMOS’U DA VURDU”

Öte yandan Fileleftheros gazetesi yukarıdaki başlıkla verdiği haberinde, bu yılki Kataklismos’un ekonomik krizin gölgesinde kutlandığını, mali sıkıntılar nedeniyle kurulan panayırlardaki satışların önceki yıllara göre düştüğünü yazdı.