GÖZ TARAMALARI, KARPAZ’DAN GÜZELYURT’A KADAR TOPLAM 10 OKUL MERKEZİNDE GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Sağlık Bakanlığı, orta dereceli okullarda öğrenim gören öğrencilere yönelik “ Ücretsiz Göz Taraması” gerçekleştirecek.

Bakanlık’dan yapılan açıklamaya göre, ücretsiz göz taraması, 7 Mayıs Pazartesi günü saat 08.30’de İskele Bekirpaşa Lisesi’nden başlayacak ve 11 Mayıs Cuma gününe kadar toplam 10 farklı okulu kapsayacak şekilde, devam edecek.

Taramayla, hem gençlerde, hem de ailelerinde göz hastalıkları konusunda bir farkındalık yaratmanın hedeflendiği belirtilen açıklamada, göz rahatsızlığı olup da bunun farkında olmayan bireylerin tarama ile rahatsızlıklarının da tespit edileceği kaydedildi.

TARAMALAR, GEZİCİ MUAYENE ARACIYLA GERÇEKLEŞTİRİLECEK…

Karpaz’dan Güzelyurt’a kadar toplam 10 okul merkezinde gerçekleştirilecek ücretsiz göz taramaları, Sağlık Bakanlığına bağlı Göz Hekimleri eşliğinde Otorefrahtometre ve Pulsetonometre aletleri yardımıyla yapılacak.

Göz rahatsızlığı saptananlar Devlet Hastanelerine yönlendirilecek.

Açıklamada, özellikle kırsal bölgelerde yaşayan dar gelirli yurttaşların çocuklarının, söz konusu taramaya mutlaka katılmalarının öneminde de değinilerek, ücretsiz göz taramasının koruyucu sağlık hizmetleri açısından önemli olduğu vurgulandı.

Ayrıca, göz taramasında hedef kitle orta dereceli okullar olarak belirlenmesine karşın, ulaşımını kendi imkânlarıyla sağlayan İlköğrenim okulları kapsamındaki öğrencilerin de göz taramasından yararlanabilecekleri vurgulandı.

PROGRAM

Sağlık Bakanı Ahmet Kâşif’in de katılımı ile 7 Mayıs Pazartesi günü saat 08,30’de İskele Bekirpaşa Lisesi’nde başlayacak “Ücretsiz Göz Taraması” aynı gün 13,00 ile 15,00 saatleri arasında Mehmetçik Ortaokulu’nda devam edecek.

Taramanın ikinci günü olan 8 Mayıs Salı günüyse, 08,00 ile 10,00 saatleri arasında Dipkarpaz Recep Tayyip Erdoğan Ortaokulu’nda ve aynı gün saat 11,00 ile 15,00 saatleri arasında da Erenköy Lisesi’nde yapılacak.

9 Mayıs  Çarşamba günkü taramadaysa, 08,00’den 10,00’a kadar Geçitkale Cumhuriyet Lisesi’nde, 11,00’den 15,00’e kadar da Akdoğan Polatpaşa Lisesi’nde olunacak.

Taramanın dördüncü günü olan 10 Mayıs Perşembe günü de 08,00 ile 11,00 saatleri arasında Güzelyurt Şht. Turgut Ortaokulu’nda gençler taramadan geçirilecek. Yine aynı gün saat 11,30’dan 15,00’e kadar da Güzelyurt Türk Maarif Koleji öğrencilerine göz taraması yapılacak.

Taramanın son günü olan 11 Mayıs Cuma günü, saat 08,00’den 09,30’a kadar Esentepe Ortaokulu’nda olunacak. Yine aynı gün 10,00 ile 15,00 saatleri arasında Girne Oğuz Veli Ortaokulu öğrencilerine yönelik gerçekleştirilecek göz taramaları sona erecek.